Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Raka

FOTO: Zbor Redovnikov Bele krajine, Dolenjske in Posavja

Piše: R.K.

Čas objave:
23.03.2018 13:07

V prostorih Ambasade cvička na Raki je včeraj potekal Zbor redovnikov Legature za Belo krajino, Dolenjsko, Posavje, ki delujejo v okviru Evropskega reda vitezov vina, Konzulata za Slovenijo.

V Legaturo, ki jo vodita Prvi legat Franc Sotošek in Drugi legat Mirjan Kulovec, je trenutno vključenih 43 udov in udinj po različnih redovnih stopnjah, med njimi je tudi 8 vitezov.

Pregledali so svoje delovanje v letu 2017 in sprejeli usmeritve za delovanje v letošnjem letu. Namen njihovih srečanj je poleg izobraževanja in druženja ob najžlahtnejši pijači, vinu, tudi utrjevanje njihovega prijateljstva in zavzemanje za mir. Pravijo, da so vitezi miru. Njihovo delo bo letos usmerjeno tudi v sodelovanje z okoljem, kjer delujejo.

Junija bodo proslavili prvo obletnico ustanovitve Legature, v začetku septembra pa bodo na nivoju Konzulata organizirali Vinski viteški turnir modre frankinje. 

Predstavili so se tudi novi kandidati in kandidatke za sprejem v njihov Red in sicer gostinca Borut Jakše in Nejc Kunst ter Kraljica metliške črnine Katarina Plut inCvičkova princesa Dragica Ribič.