Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Krško

FOTO: "Zdi se, da delamo nemogoče"

Piše: Brainobrain, A.H.

Čas objave:
22.10.2019 11:24

Krčani so bili spet odlični na mednarodnem tekmovanju v hitrostnem računanju. Otroci krškega Brainobrain centra se že več let zapored redno udeležujejo mednarodnih tekmovanj v hitrostnem računanju. Nekako so se že kar navadili, da so na njih vedno zelo uspešni. Iz lastnih izkušenj zaključujejo, da se trud vedno obrestuje. Tudi tokrat ni bilo nič drugače.

brainobrain-krško, hitrostno-računanje
Skupno so v Dubaju osvojili kar 3 pokale
Foto: Brainobrain Krško

V Dubaj so letos potovali tretjič: prvo leto le Din Mujakić (3. razed, OŠ Krško), drugo leto se mu je pridružila še Teja Mežič (4. razred, OŠ Raka) in tretje leto še Aleksej Kržan (4. razred, OŠ Raka).

V soboto, 19. oktobra so osvojili dva pokala (Din in Aleksej, najvišje možno priznanje) in eno zlato medeljo (Teja). Na tekmovanju je sodelovalo več kot 2000 otrok iz 16 držav, konkurenca pa je bila izjemno huda: 7-letni Din je namreč tekmoval v isti kategoriji kot npr. 9-letniki. Krčani so pokazali res izjemno zbranost na tekmovanju, pred tem pa predanost treningu, ki bi jo Brainobrainovcem zavidal marsikateri odrasel.

Test je velik izziv za otroke. Zanj imajo na voljo le 3 minute in v tem času morajo izračunati čim več računov pravilno. Otroci na nižjih stopnjah računajo na abakus, otroci na višjih stopnjah, (otroci krškega Brainobrain centra) pa s pomočjo mentalne aritmetike (abakus si predstavljajo v mislih).

brainobrain-krško, hitrostno-računanje
Brainobrain v otroku prebuja genija
Foto: Brainobrain Krško

Tekmovanje je namenjeno predvsem temu, da otroci sami vidijo, kako skozi leto napredujejo. Da ugotovijo, kako lahko s trudom in osredotočenostjo dosežejo prav vse, kar si zastavijo. Na tekmovanje se namreč pripravljajo že več mesecev prej in bolj kot trenirajo, boljše rezultate dosežejo.

Iz Slovenije je tekmovalo 8 tekmovalcev, od tega so bili trije Krčani. Skupno so v Dubaju osvojili kar 3 najvišja možna priznanja oziromapokale.  

Ko kdo opazuje Brainobrainovce pri računanju, misli, da delajo nemogoče. Enako se je vsaj na začetku zdelo tudi njim, a ko možgane postavljaš pred nove izzive in vsakodnevno treš vedno nove miselne orehe, postane nemogoče - mogoče. Računajo hitreje od kalkulatorjev, poleg tega pa skozi program razvijajo tudi samozavest in optimističen pogled na svet.

Brainobrain v otroku prebuja genija 
Tekmovanje brainobrainovcev nikakor ni le matematično tekmovanje, prej prikaz osredotočenosti in napredka otrok v programu Brainobrain. Ta skrbi za miselno gimnastiko v najpomembnejših letih razvoja možganov, povečuje možgansko zmogljivost, spodbuja razvoj obeh polovic otrokovih možganov in krepi pomembne življenjske veščine, ki jih večina usvoji šele po končani fakulteti ali nikoli. Program Brainobrain uri spomin, spodbuja kakovostno (so)delovanje otrok v skupini, njihovo osredotočenost, zbranost in razvoj odločnosti. Ker se dela v malih skupinah, se otroci lažje sprostijo in potem to sproščenost prenesejo tudi v šolo. 

Krški Brainobrain center v soboto, 9. 11. 2019, odpira svoja vrata na Dalmatinovi 8 v Krškem. Če so v vas prebudili kanček zanimanja za njihov izjemno koristen obšolski program, jih obiščete. S 5-letniki bodo "možgančkali" ob 10.00, s starejšimi ob 11.00. Prijave so zaradi omejenega števila mest zaželene na elektronski naslov alenka@brainobrain.si.