reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto,Dvor

FOTO: Žlahtna osemdeseta

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.02.2013 22:34

Člani Prostovoljnega gasilskega društva Dvor so se danes, v soboto, 9. februarja zbrali na jubilejnem osemdesetem občnem zboru.

Osemdesetletnica delovanja društva je lepa doba, zato so se gasilci nanjo skozi celo leto še posebej pripravljali. Že avgusta meseca so pripravili veliko parado s slovesnostjo ob visokem jubileju. Na žlahtno obletnico pa bo spominjal tudi zbornik, s fotografijami obogatena tiskana kronika.

Iz poročila predsednika Tomaža Obštetarja je bilo razbrati številne lanskoletne aktivnosti. Med drugim so gasilci nabavili novo vozilo gasilsko vozilo VW Amarok GVGP – 1, obnovili avtocisterno, nabavili zaščitne obleke in dva čolna za intervencijo v primeru poplav.

Poročilo za opravljeno delo v minulem letu je podal tudi poveljnik Klemen Kužnik. Dvorski gasilci so intervenirali devetkrat, več pa so imeli vaj in se udeleževali številnih tekmovanj in izobraževanj. Poročilo dela so podale tudi mladinke, članice in veterani. Občni zbor je izvolil tudi nove organe društva. Vajeti društva bosta v novem, petletnem mandatu, med drugim poprijela predsednik Tomaž Obštetar in poveljnik Klemen Kužnik.

Gasilci so podelili tudi številna priznanja za dolgoletno delo in napredovanja v čine, pa tudi zahvale pri delu, zlasti novega kletnega družabnega prostora. Številno članstvo vseh starosti so pozdravili tudi župan Franc Škufca, poveljnik GZ Novo mesto Andrej Grgovič, pobrateni gasilci PGD Šentilj in drugi. V gasilske vrste so sprejeli tudi dva nova člana, kar štiri pa so predlagali za častne člane.

Občni zbor so obogatili tudi pevci moškega pevskega zbora Dvor in harmonikaši pod vodstvom Roka Legana.