tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Brežice

FOTO: »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«

Piše: McB

Čas objave:
21.11.2017 18:10

S preventivnim projektom so obiskali Osnovni šoli Pišece in Globoko.

V sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje so v Mladinskem centru Brežicev novembru, ki je mesec preprečevanja zasvojenosti, s preventivnim projektom »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« obiskali dve osnovni šoli, in sicer 8. novembra OŠ Pišece in 17. novembra OŠ Globoko.

Vključili so 34 učencev iz 8. in 9. razreda. Glavni namen projekta je informiranje in ozaveščanje mladostnikov o škodljivosti rabe alkohola in drugih dovoljenih in nedovoljenih drog ter o nekemičnih vrstah zasvojenosti, promoviranje varne zabave in spodbujanje mladih, da svoj prosti čas preživijo kvalitetno.

Program se je na šolah odvijal po že ustaljenem urniku: v prvih dveh šolskih urah so učenci poslušali tri kratka predavanja s strani socialne delavke, zdravstvene delavke in policista, sledile so delavnice, ki so potekale tri šolske ure in ki so jih izvajali usposobljeni prostovoljci Mladinskega centra Brežice.

Učenci so pri izvedbi preventivnih aktivnosti sproščeno sodelovali. Na delavnicah so si izmenjali različna mnenja, poglede, vprašanja in izkušnje. Med drugim so izpostavili kako reči drogi »ne«, kako krepiti svojo samopodobo, kje lahko poiščejo pomoč, kako obvladati stresne situacije in skrbi ter izzivi ob prehodu na srednjo šolo. Pravijo, da je čas za delavnice je prehitro minil.

Učenci so ob koncu srečanja na evalvaciji povedali, da so jim bila predavanja in delavnice zelo všeč ter da so dobili veliko novih informacij in se pri tem nekaj novega naučili. Najbolj všeč pa jim je bil odprt in iskren pogovor in določene socialne igre, ki so jih izvedli. »Veseli nas, da so učenci bili zadovoljni, in želimo si le, da bodo izbirali in izbrali prave poti,« so sporočili.