Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Brežice

FOTO: »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« na OŠ Dobova

Piše: VGC Posavje, D. Š.

Čas objave:
29.01.2019 12:54

Ekipa preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«, ki ga izvajaJo v okviru Večgeneracijskega centra Posavje v sodelovanju z Mladinskih centrom Brežice, Policijsko postajo Brežice, Zdravstvenim domom Brežice in Centrom za socialno delo Brežice, je včeraj obiskala devetošolce (skupaj 27 učencev) na Osnovni šoli dr. Jožeta Toporišiča Dobova.

Prvi dve šolski uri sta potekali predavanji policista in zdravstvene delavke, sledile so tri šolske ure preventivnih delavnic. Namen srečanja z učenci je bil predvsem informiranje in ozaveščanje o škodljivosti rabe alkohola in drugih dovoljenih in nedovoljenih drog ter ozaveščanje o nekemičnih vrstah zasvojenosti, kot so zasvojenost z računalniškimi igricami, s socialnimi omrežji, pametnimi telefoni in drugo.

Odziv učencev na preventivne aktivnosti je bil dober. Imeli so nekaj vprašanj, na katera so jim odgovorili. Najbolj všeč jim je bil sproščen pogovor, različne socialne igre, ki so jih izvedli v okviru delavnic ter tema pogovora nasploh, kot so zapisali učenci v evalvacijskih vprašalnikih ob koncu njihovega obiska.

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020.