900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

FOTO: »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« v mesecu maju na treh osnovnih šolah

Piše: D.Š.

Čas objave:
11.05.2018 09:03

Izvajalci preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«, ki delujemo v okviru Mladinskega centra Brežice in v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje, so po uspešni izvedbi preventivnega programa v OŠ Bizeljsko v začetku meseca v tem tednu obiskali še dve osnovni šoli.

V začetku tega tedna so preventivne aktivnosti izvedli za učence 9. razreda v OŠ Cerklje ob Krki (skupaj 15 učencev) in v sredo v OŠ Brežice (skupaj 56 devetošolcev).

slika1 (1).jpg

Osnovni cilj preventivnega projekta je informiranje in ozaveščanje mladostnikov o drogah in o zasvojenosti nasploh. Učenci so bili deležni treh krajših strokovnih predavanj s področja zdravstva, sociale in policije ter preventivnih delavnic, ki so potekale dinamično v obliki pogovora in različnih socialnih iger.

slika2 (1).jpg

Ocena ob koncu izvedbe preventivnega programa je pokazala, da so bile učencem izvedene aktivnosti všeč, zlasti delavnice, v okviru katerih je bilo dovolj priložnosti za izmenjavo mnenj, vprašanj in izkušenj. Mnogi so izpostavili, da jim je bil najbolj všeč iskren pogovor, sproščenost in spoštovanje mnenj. 

slika5 (1).jpg

V juniju bodo obiskali še eno šolo in tako zaključili z izvedbo projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« v tem šolskem letu. 

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020.