kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Črnomelj

FOTO:Uradno odprtje stopnic pri OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Piše: Občina Črnomelj

Čas objave:
19.09.2018 13:02

Županja občine Črnomelj, Mojca Čemas Stjepanovič, ravnatelj OŠ Mirana Jarca Črnomelj, Boris Mužar in najstarejši prebivalec okoliških ulic Janez Schweiger, so uradno odprli prenovljene stopnice pri OŠ Mirana Jarca Črnomelj, ki so zdaj zaživele v novi podobi s sredinsko ograjo in osvetlitvijo. V okviru odprtja stopnic so bila s predajo kolesa simbolično v uporabo predana še nova stojala za kolesa.

Za kulturni program in prijetno vzdušje so poskrbeli učenci in učiteljice OŠ Mirana Jarca Črnomelj, zbrane pa je nagovorila županja, ki je podala več informacij o novih pridobitvah.

DSC00281 (Medium).JPG
Kulturni program so pripravili učenci OŠ Mirana Jarca
Občina Črnomelj

DSC00279 (Medium).JPG
Kulturni program so pripravili učenci OŠ Mirana Jarca
Občina Črnomelj

Z deli na stopnicah je Občina Črnomelj pričela marca 2018. Izvajalec del je bilo podjetje TGH d.o.o. iz Črnomlja. Pogodbena vrednost del je znašala 149.460,69 EUR. Za projektiranje in nadzorstvo sta bili podpisani pogodbi s podjetjem Ambiens d.o.o. v skupni vrednosti 6.655,1 EUR. Torej je celotna investicija investicije 156.115,79 EUR. V okviru del je bila na stopnicah rekonstruirana kanalizacija, ki poteka pod stopnicami, odstranjene obstoječe betonske stopnice in podesti, izdelano je bilo novo stopnišče iz betonskih montažnih elementov ter litih betonskih podestov. Poleg tega je bil oporni zid očiščen in ustrezno utrjen. 82 stopnic ima po novem sredinsko ograjo z osvetlitvijo. Investicija je bila v celoti krita iz občinskega proračuna.

DSC00269 (Medium).JPG
Kulturni program so pripravili učenci OŠ Mirana Jarca
Občina Črnomelj


V okviru odprtja stopnic so bila pred športno dvorano OŠ Mirana Jarca Črnomelj s predajo kolesa simbolično v uporabo predana nova stojala za kolesa, ki se nahajajo še na drugih lokacijah v občini Črnomelj, in sicer pred Občino Črnomelj, pri športni dvorani OŠ Mirana Jarca, pri OŠ Dragatuš in na dveh lokacijah na novo urejenih parkirišč v Poslovno storitveni coni Majer.

DSC00299 (Medium).JPG
Simbolično v uporabo predana še nova stojala za kolesa
Občina Črnomelj

V petek bo v okviru Evropskega tedna mobilnosti v Črnomlju potekal dogodek Igraj se v mestu – Dan brez avtomobila. V občini Črnomelj spodbujamo zmanjševanje onesnaževanja okolja in izbiro poti prijaznejše do narave, mesta in človeka. Zato smo se tudi s sprejeto Celostno prometno strategijo Občine Črnomelj v letu 2017 zavezali k izvajanju ukrepov za sistematično izboljševanje obstoječe infrastrukture za pešce in kolesarje. Eden izmed ukrepov je tudi ustvarjanje pogojev za kolesarjenje, kar med drugim zajema tudi nova parkirna mesta za kolesarje, ki so sedaj tudi uradno predana namenu.

DSC00271 (Medium).JPG
Uradno odprtje stopnic
Občina Črnomelj

DSC00288 (Medium).JPG
Uradno odprtje stopnic
Občina Črnomelj