Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Dolenjske Toplice

FOTO&VIDEO&AVDIO: Oto Pestner popestril Topliško noč

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.07.2018 11:21

V sklopu letošnje Topliške noči so podelili tudi priznanja in najvišje občinsko priznanje, grb Občine Dolenjske Toplice. Prejela ga je upokojena učiteljica Helena Miša Kulovec. Za dobro vzdušje pa je poskrbel pevec Oto Pestner.

Helena Miša Kulovec je dolgoletna učiteljica na OŠ Dolenjske Toplice, ki je bila izjemno priljubljena. Vrsto let je tudi aktivna članixca več društev, tudi Društva za vzdrževanje partizanskih grobišč v Rogu in Zveze borcev za vrednote NOB Dolenjske Toplice. Prav tu je nepogrešljiva pri organizaciji proslav in spominskih dni ter pri obiskovanju starejših članov združenja, katerih zgodbe doživeto popisuje in redno objavlja v občinskem glasilu Vrelec.

Ob prejemu nagrade je bila iskrena in odkrita, kot v času, ko je še poučevala številne generacije, jih učila in vzgajala za življenje. Kot je povedala, so tudi v njenem življenju velik pečat poleg staršev, pustili učitelji. Osnovnošolski učitelji.Več o tem lahko slišite tudi v pripeti oddaji S Krko naokoli, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Sicer pa je župan Dolenjskih Toplic Jože Muhič podelil tudi tri srebrne plakete in štiri županove zahvale. Srebrne plakete so dobili Andrej hudoklin za večletno uspešno in odmevno delo na področju ohranjanja naravne dediščine, Oštarija Dolenjske Toplice za izjemna kulinarična popotovanja obiskovalcev Dolenjskih Toplic in za promocijo občine ter Marko pršina za dolgoletno požrtvovalno in uspešno delo na področju ohranjanja in promocije kulturne dediščine ter za dosežke na knjižnem področju.

Dobitniki županove zahvale v občini Dolenjske Toplice pa so: člani občinskega sveta občine Dolenjske Toplice za uspešno in korektno sodelovanje z županom in občinsko upravo v mandatu 2014-2018, vaški skupnosti Kočevske Poljane in Pod Srebotnikom za uspešno in korektno sodelovanje z občinsko upravo pri realizaciji projektov vaške skupnosti v zadnjem mandatu in režiser Rok Biček za uspehe na filmskem področju, ki so postali del širše prepoznavnosti občine Dolenjske Toplice in za humanitarno dejavnost.

Poleg teh uradnih občinskih priznanj je župan Muhič 25-tim posameznikom, ki so se v času njegovega županovanja izkazali na področju gasilstva, gospodarstva, kulture, šolstva, sociale in medčloveških odnosov, podelil še nalivna peresa z vgraviranim županovim podpisom in grbom občine. Župan je v svojem govoru predstavil uspehe, ki jih je občina doživela v času zadnjih dveh mandatov, odkar je na čelu občine.

Nekaj video-utrinkov je v objektiv kamere za Radio Krka ujel Miran Klevišar. 

Oddaja SKN: Grb občine v roke topliške učiteljice