kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Semič

FOTO&VIDEO: Slovensko-dalmatinski večer

Piše: B.V.

Čas objave:
03.02.2019 18:35

V Kulturnem centru Semič je bil minulo soboto Slovensko-dalmatinski večer, na katerem so nastopili Tanja Zajc Zupan, Klapa Volosko s Hrvaške, Teja Saksida in Ana Zupan.

Nastopajoči so izvedli čisto poseben večer. Mili zvoki citer so se zlili z dalmatinskim melosom; višek koncerta pa je bil preplet vseh nastopajočih, mandolin in čudovitega petja ter točka, ko sta Tanja in hči Ana poslušalce popeljali v prelepo melodijo in besede iz filma Cvetje v jeseni. Ana je interpretirala odlomek iz filma, ko Janez zaprosi Meto za roko. Večer je bil ganljiv, poln emocij, nostalgije in presežkov.
Zaigrali in zapeli so narodnozabavne pesmi, slovenske popevke, dalmatinske pesmi in evergreene: Avsenikov venček, Morska pravljica, Ne bodi kot drugi, Ribič, ribič me je ujel, Larina pesem iz filma dr. Živago, La paloma … In pesmi, ki jih v izvirniku izvajajo najbolj znane klape, Tereza Kesovija, Severina …: Vilo moja, Oči boje lavande, Anđele moj, Copacabana, Gardelin iz filma Petelinji zajtrk, Sunčane fontane, Moja poslednja i prva ljubavi …
Koncert je bil odlično sprejet, kar je dokazala polna dvorana semiškega kulturnega centra, obiskovalci pa pravijo, da je to dogodek z odlično izbrano glasbo, ki se dotakne duše, razveseljuje srce in je lepo darilo ali presenečenje za drage osebe.