Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Nm

Iz zime skok v poletje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.04.2013 08:36

Iz zime nas čaka preskok v poletje. Vsak dan bo topleje in temperature bodo nad 20 stopinj oz. do 25 stopinj Celzija, je v pogovoru za Radio Krka povedal Benedikt Strajnar, dežurni vremenoslovec z Urada za meteorologijo.

Čez dan bo sončno s spremenljivo kopasto oblačnostjo, predvsem v hribovitem svetu bodo nastajale plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 20 stopinj C.

''Jutri in v ponedeljek bo pretežno jasno in toplo. Dnevne temperature se bodo gibale od 18 do 23 stopinj Celzija,'' je povedal Strajnar in dodal, da bo najtopleje na Goriškem. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5 stopinj. Jasno vreme bo tudi ob Obali, temperature pa se bodo zaradi vpliva hladnega morja, slednje ima 11 stopinj, gibale okoli 20 stopinj Celzija.

Tudi v nadaljevanju prihodnjega tedna bo sončno, temperature pa bodo šle še malenkost navzgor. V torek bodo sončno vreme vreme za kratek čas popoldne in zvečer predvsem na Koroškem in ponekod na Gorenjskem zmotile plohe in posamezne nevihte, je dodal dežurni vremenoslovec.

V četrtek in petek se bodo temperature lahko čez dan dvignile tudi do 25 stopinj Celzija. Prihodnji konec tedna bo Slovenijio dosegla hladna fronta, ki bo nekoliko znižala temperature, in sicer za 10 stopinj, kar pa na predhodno višje temperature, ne bo pomenilo izrazite ohladitve, saj bo še vedno okrog 15 stopinj.

Benedikt Strajnar o razvoju vremena (ARSO)