Mojca Šapla 1 Odkrito.si

Spodnje perilo za usodno žensko

8da716277e_62209401 Svet24.si

Žalostna Rasema znova v šov po ljubezen

deklica Petisvet.si

Reinkarnirana deklica se spominja 10 prejšnjih ...

jedrska elektrarna krško, nek Svet24.si

»Ob vsem strahu pred jedrskimi elektrarnami me ...

2 kraljica Svet24.si

Kraljico so evakuirali zaradi invazije podgan

1_boštjan Romih uvodna_Mateja Jordovič Potočnik Njena.si

Neskončno hvaležen Boštjan Romih

Primož Vrhovec in Jan Bučar Njena.si

Ima slovenski igralec skrivno hči?

Novice Ljubljana/Novo mesto

Jutri 10 stopinj manj, kot danes

Piše: STA

Čas objave:
22.04.2019 16:21

Po izredno lepem vremenu v prazničnih dneh se v noči na torek od jugozahoda obeta poslabšanje vremena. V torek zjutraj bo v zahodni polovici države deževalo, padavine pa se bodo nato razširile nad vso državo. Najvišje temperature bodo v torek od devet do 14 stopinj Celzija, kar je skoraj deset stopinj manj kot danes.

Ohladitev bo sicer bolj kratkotrajna, saj bo že v sredo od jugozahoda k nam spet pritekal občutno toplejši zrak, podoben kot sedaj, je danes pojasnil dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje (Arsa) Uroš Strajnar.

Glede na vremenske slike vremenoslovci pričakujejo, da bo predvsem v goratih predelih zahodne Slovenije v sredo še deževalo, drugje bo bolj spremenljivo vreme, na vzhodu bo malo dežja s temperaturami spet čez 20 stopinj Celzija, medtem ko bo na severozahodu okoli 18 stopinj. Podobno vreme naj bi bilo potem vse do prihodnjega konca tedna.

V prihodnjih dneh bo z močnim jugozahodnim vetrom iznad Afrike proti Evropi prineslo tudi puščavski pesek. Kot kažejo modeli, bo nekaj več peska prineslo v kraje južneje od Slovenije, predvsem v Italijo, tudi na Hrvaško, v Slovenijo pa naj bi ga prineslo bolj malo, je še povedal Strajnar.