hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto/Metlika

FOTO: Kaj počnejo pa vaši otroci?

Piše: M.K./DRPD NM/DPM Metlika/NTK Krk NM/RKS OZ Metlika

Čas objave:
29.06.2019 14:38

Skoraj 6-letni Maj je letošnje počitnice začel zelo zanimivo. Ob Dnevu državnosti je narisal zanimivo risbo kar na tla. Kaj pa med počitnicami počnejo vaši najmlajši? So ustvarjalni? Nekaj predlogov, da preženejo dolgočasje in poiščejo nove prijatelje, najdete tukaj....

Takole je obeležil Dan državnosti.png
Takole je obeležil Dan državnosti
Foto: M.B.

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto šestnajsto leto zapored organizira ustvarjalni počitniški program za otroke "Otroški svet", ki bo tudi letos potekal vsak delovnik v mesecu juliju. Začne se v ponedeljek, 1. julija, v času med 10. in 12. uro, v parku pred Kulturnim centrom Janeza Trdine, Novi trg 5 v Novem mestu.

Ustvarjalni počitniški program za otroke.png
Ustvarjalni počitniški program za otroke
Foto: DRPD NM

Program je namenjen vsem otrokom, ki želijo svoj prosti čas med počitnicami preživeti aktivno in ustvarjalno v družbi svojih vrstnikov. Pod vodstvom mentorjev in prostovoljcev društva bodo otroci spoznavali svet likovnega ustvarjanja, se seznanjali z različnimi tehnikami in materiali, se zabavali, igrali, peli in plesali, skratka Otroški svet bo ponovno prostor za prijetne nove izkušnje in nova prijateljstva.

Otroški svet.png
Otroški svet
Foto: DRPD NM

Tako kot v preteklem letu tudi tokrat na vsaki delavnici pričakujejo okoli 100 otrok. Število otrok ni omejeno. Predhodne prijave niso potrebne.
Projekt sta omogočila Mestna občina Novo mesto, Krka, d. d., Novo mesto. 

Zanimiv počitniški program je pripravilo tudi Društvo Prijateljev Mladine Metlika. Najdete ga tukaj

NTK Krka Novo mesto nadaljuje z dobro tradicijo in je tudi letos med poletnimi počitnicami pripravil brezplačne vadbe namiznega tenisa pod vodstvom klubskih trenerjev. V času šolskih počitnic bodo imeli ob sredah v klubski dvorani v Drgančevju brezplačno igranje. V minulih dveh letih se ga je skupaj udeležilo okoli 110 deklic in dečkov.

20180704_113035.jpg
Počitnice ob Kolpi
Foto: OZRK Metlika

Od ponedeljka 1.7. do sobote 6.7., bo  v kampu Podzemelj 6-dnevni tabor ob Kolpi na kopališču Podzemelj, pod sloganom LAS-tna aktivnost mladih 2019. 
Na trinajstem taboru po vrsti bo taborilo 40 otrok iz metliške občine s petimi mentorji. Otrokom bodo na taboru ponudili pester program aktivnosti in jih tako vzpodbudili k večji samostojnosti, medsebojnemu spoštovanju, zdravemu načinu življenja, pridobivanju novih znanj in spoznanj, kreativnega preživetja prostega časa in druženja. Otroci bodo nameščeni pod vojaškimi šotori. In hvala sofinancerjem: Občina Metlika, donatorji, RK Metlika in prispevek staršev ter velika HVALA predstavnikom društev in služb za njihove brezplačne predstavitve v programu taborjenja. 

20180714_174010.jpg
Poletje na Debelem rtiču
Foto: OZRK Metlika

V organizaciji RK Metlika bodo letos 37. leto zapored, od sobote 13.7. do sobote 20.7., odpeljali 50 otrok iz metliške občine na sedemdnevno letovanje v mladinsko zdravilišče in letovišče RKS na Debeli rtič. V vseh letih je letovalo do 2.000 otrok , opravljenih je bilo do 15.000 oskrbnih dni. Tako kot vsako leto do sedaj bodo tudi letos poskrbeli za razigrane, kreativne in družabne dneve letovanja. In hvala sofinancerjem: Občina Metlika, ZZZS, donatorji, RK Metlika in prispevek staršev.

Še več informacij o počitniških dogodkih pa najdete tukaj