Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Šmarješke Toplice/Klevevž

Kakšna bo usoda Klevevža?

Piše: Občinska uprava Občine Šmarješke Toplice

Čas objave:
20.03.2019 10:37

Območje Klevevža, predvsem območje ob naravnem termalnem izviru je velika naravna vrednota in kot takšno jo Občina Šmarješke Toplice ves čas tudi ohranja in jo bo tudi v prihodnje.

Vsa zemljišča ob izviru in sam izvir so v državni lasti in se ne prodajajo, kot se to izpostavlja v javnosti. Na Občini imajo mnenje Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije, ki dodatno potrjuje trditev, da Občina Šmarješke Toplice ni lastnica nobenega od zemljišč, ki so v neposredni bližini naravnega termalnega izvira, zato jih niti Občina niti župan nikakor ne more prodajati.

Prodajajo se zgolj zemljišča na parc. št. 2591/5, 2591/7, *500, k.o. Zbure, ki jih je od dosedanjega lastnika KZ Krka z.o.o kupil Andraž Rumpret, sicer tudi lastnik celotnega kmetijskega posestva Klevevž. Ta zemljišča v ničemer ne določajo dostopa do naravnega termalnega izvira. Občina teh zemljišč do zdaj ni potrebovala, zato bi bila uveljavitev predkupne pravice neutemeljena, Občina pa z nakupom ne bi ničesar pridobila.  

Posebej pa želijo poudariti da je skrb posameznikov, da bi utegnil biti moten dostop do naravnega termalnega izvira, povsem odveč, saj ostajata lastništvo tako naravnega termalnega izvira kot tudi dostopne poti povsem nespremenjeni.

Zagotavljajo, da bodo vsi uporabniki tega območja tudi v prihodnje imeli pravico prostega dostopa do območja naravnega termalnega izvira v Klevevžu.