3_eva boto Svet24.si

Eva Boto je svoje sanje uresničila že pri rosnih...

internal-clock-795726_1280 Dobra karma

Usodna datuma 12. in 26. 12.: osvoboditev ženskih...

Hengsberg, kmetija, avstrijski gasilci Svet24.si

FOTO: Upokojenec želel na vrtu pokopati mačko, a...

kris Svet24.si

VIDEO: »Lahko se igram brez opornice in brez nje ...

profimedia-0191626479 Dobra karma

Kako žalostno! Bivši mož Petri želi bolnega ...

lado branko Njena.si

Bizovičar v pižami po središču Ljubljane

tanja-balabanić, jan-klobasa Njena.si

Tanja Balabanić zaslužila na račun nestrpnežev

Novice Brestanica

Katere so najboljše letošnje inovacije v Posavju?

Piše: STA

Čas objave:
04.06.2019 06:49

Območna gospodarska zbornica Posavje je včeraj podelila priznanja najboljšim inovacijam Posavja za letos. Podelili so dve zlati, šest srebrnih in osem bronastih priznanj. Med kandidate, ki se potegujejo za priznanja Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) na državni ravni, so se uvrstile družbe Muflon, Numip, Stilles, TPV in Termoelektrarna Brestanica.

Za priznanja na državni ravni se bosta potegovali z zlatima priznanjema nagrajeni podjetji, podjetje Muflon z odlepljivimi tapetami in krška enota Numipa z visoko učinkovitim venturijevem elementom za uporabo v farmaciji in procesni industriji.

Za priznanja na državni ravni so na posavski območni gospodarski zbornici predlagali še s srebrnima priznanjema nagrajeni družbi, Stilles za imitacijo patinirane starane medenine in brežiško enoto TPV za avtonomni nadzor ustreznosti izdelka "STV Schubstange".
Za najboljši primer sodelovanja med gospodarstvom in raziskovalno organizacijo oz. ustanovo znanja z območja Posavja, ki se bo na državni ravni potegoval za posebno priznanje za inovacijo, so predlagali z bronastim priznanjem nagrajeno brestaniško termoelektrarno za optimizacijo hladilnega sistema plinske turbine.


Srebrna priznanja so podelili še podjetjem DS Smith Slovenija za embalažne rešitve za pošiljanje po pošti z zatržnimi in zapiralnimi trakovi, Gen za simulator CV GEN, Ino Brežice za univerzalni teleskopski nosilec teleflex in Nuklearni elektrarni Krško (Nek) za nadgradnjo Nek simulatorja z uporabo virtualizacijske tehnologije.

Bronasta priznanja so ob Termoelektrarni Brestanica prejeli še Galerija Božidarja Jakca za reciklirano večnamensko torbo, narejeno iz oglasnega transparenta, Gen-I za napravo za samooskrbo v večstanovanjskem objektu, Knof - Razviti posel in Podjetni center KiSS pralne plenice za spodbujanje uporabe in prodaje pralnih plenic oz. akcijo Pralna plenička rešuje planet, Razvojno izobraževalni studio in samostojni podjetnik Samo Štajner za spletno platformo za upravljanje procesov šahovske zveze, Sipro inženiring za integrirano načrtovanje znotraj tehnoloških sistemov, Stilles za visokoodporno mat površinsko zaščito in brežiška enota TPV za izdelavo in vgradnjo pametnega izmetala NOK kosov na orodju za preoblikovanje pločevine.

Posavska osemčlanska komisija je sicer prejela 16 inovacijskih prijav.


Kot so še izpostavili na posavski območni gospodarski zbornici, inovacijsko dejavnost uvrščajo med gibala regijskega trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva. Sicer pa so razpis za izbor najboljše inovacije Posavja za leto 2019 objavili in omenjena priznanja letos podelili šestnajstič.