Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice Krško

AVDIO: Kdaj bodo odprli obvoznico v Krškem?

Piše: STA

Čas objave:
27.11.2019 14:46

V Krškem, kjer so februarja sprostili promet po novem savskem mostu, ki so ga postavili v okviru gradnje tamkajšnje mestne obvoznice, bodo sredi decembra odprli še zadnji oz. južni krak obvoznice s krožiščem na desnem bregu Save pri Žadovinku. Glavna dela so že končali, te dni pa potekajo tehnični pregledi trase pri tovarni Vipap in južnega kraka.

Krški župan Miran Stanko je na torkovi novinarski konferenci povedal, da naj bi njen zadnji del in s tem celotno mestno obvoznico odprli predvidoma med 10. in 15. decembrom.

Vrednost celotnega projekta je približno 14,5 milijona evrov, občina pa je prispevala približno tri milijone evrov, je povedal Stanko. Za zadnji del obvoznice naj bi odšteli 6,3 milijona evrov.

Krško obvoznico so sicer gradili po delih, celotna naložba je obsegala gradnjo savskega mostu pri hidroelektrarni Krško, severni del obvoznice ob železnici do tovarne Vipap, gradnjo dodatnega južnega oz. tretjega mostu čez Savo in južnega cestnega kraka proti Žadovinku.

Krško
Občina Krško
krsko.si

Tedanji direktor Direkcije RS za infrastrukturo Damir Topolko je ob februarski sprostitvi prometa po tretjem mostu čez Savo v Krškem navedel, da bo celotna krška južna obvoznica stala dobrih 14 milijonov evrov, pri čemer bodo 8,7 milijona evrov stroškov pokrili z evropskim denarjem, občina pa bo zagotovila denar za ureditev pločnikov, razsvetljave in druge infrastrukture.

Župan Stanko je poudaril, da bodo s končanjem celotne naložbe oz. obvoznice razbremenili krško mestno jedro in tranzitni promet, ki dnevno dosega 10.000 vozil, z glavne posavske prometnice preusmerili na novo mestno obvoznico.

Krško
Krška občina
Občina Krško

Iztekajoče leto je v naložbenem pogledu ocenil za uspešno. Med večjimi naložbami je poleg obvoznice izpostavil še začetek del za gradnjo prizidka in prenovo Valvasorjeve knjižnice v Krškem, prenovo in dozidavo Osnovne šole Koprivnica, končanje gradnje komunalne infrastrukture v vaseh Gorica in Jelše, ureditev mestnih ulic na Vidmu, nov poslovilni objekt na krškem pokopališču, nadhod nad železniško progo v Krškem in obnovo Hočevarjevega mavzoleja.

Začeli so tudi že obnovitvena dela in gradnjo prizidka h gasilskemu domu poklicnih gasilcev v Krškem. V mestnem jedru pa končujejo tudi gradnjo podjetniškega inkubatorja, je še povedal Stanko.

Gasilci PGE Krško.jpg
Gasilci PGE Krško
Foto: fb

Krški župan Miran Stanko o obvoznici v Krškem