Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

Kje bomo silvestrovali?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.12.2012 19:22

Vas zanima, kje bo največ Slovencev letos preživelo najdaljšo noč v letu? Morda se vam hkrati utrne kakšen namig za pobeg ...

Ankete so pokazale, da bo največ Slovencev 31. december poleg slovenskih turističnih krajev preživelo na Hrvaškem, kar 1.500 mladih pa bo silvestrovalo v Beogradu.

Pri destinacijah ni velikih presenečenj - Slovenija, Hrvaška, evropske prestolnice, Maroko, Kanarski otoki in Egipt, silvestrovanje na snegu, mladi pa še vedno prisegajo na Beograd.
Slovenci si vse pogosteje želimo skrajšati dolgo in sivo zimo s tednom na toplem in na soncu, a pri tem nismo pripravljeni pregloboko seči v žep, saj ostajamo pri bližnjih sredozemskih državah. Vse več slovenskih turistov se navdušuje tudi nad križarjenji.

Turistične agencije pa Ves december potnike vabijo na adventne izlete in obiske prazničnih sejmov. V Kompasu ugotavljajo, da se Slovencem najbolj romantičen zdi praznični utrip v nemškem mestu Nürnberg, kjer v srednjeveškem okolju prodajajo božične okraske in kuhano vino, povsod pa se širi vonj sveže pečenih medenjakov.

Kaj pa slovenska mladina, kje se bodo zabavali oni? V turistični agenciji Collegium bodo na silvestrovanje popeljali prek 4.000 mladih. Tradicionalno jih bo največ potovalo v Beograd, kjer se bo zabavalo prek 1.500 mladih Slovencev. Po množičnosti slovenskega "obleganja" sledita Budimpešta in Bratislava, skok v leto 2013 pa ponujajo tudi v Brnu, Sarajevu, Novem Sadu, Pragi, Amsterdamu in na Azurni obali.