vili resnik Odkrito.si

Vili Resnik v skrbeh zaradi hčere

harry meghan 1 Svet24.si

Kdo bodo botri prvemu otroku Meghan in Harryja?

girl-1666678_1280 Petisvet.si

Zdaj lahko rešimo marsikaj, tudi finance, če ...

Brenton Tarrant_sodišče_nova zelandija Svet24.si

Napadalec iz Christchurcha je bil v Sloveniji

51214628_2298256230419385_4899901198984806400_o Svet24.si

Zaskrbljena družina: Šabanova žena noče iz ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

alenka kosir Njena.si

Alenka Košir odkrito razkrila, koliko kilogramov ...

Novice Kočevje

Kočevje: Škode za 1,5 milijonov evrov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.12.2012 12:03

V četrtkovem požaru na srednji šoli v Kočevju je po nestrokovni oceni nastalo za okoli 1,5 milijona evrov škode.

Policija je ugotovila, da je zagorelo v učilnici oziroma podstrešnem delu nad učilnico, požar pa se je nato razširil na celotno prvo nadstropje. Zaenkrat elementov kaznivega dejanja ni moč ugotoviti.

Požar na šolski stavbi je sicer uničil 13 učilnic in ostrešje šole, zaradi vročine in gašenja pa so poškodovane tudi učilnice v pritličju ter prostor vrtca. V požaru oziroma med gašenjem ni bil nihče poškodovan.

Po do zdaj zbranih obvestilih policija ni ugotovila elementov kaznivega dejanja, kriminalisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O izsledkih bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Na srednji šoli je zagorelo v četrtek nekaj po 4. uri zjutraj. Kot je tedaj pojasnil kočevski župan Vladimir Prebilič, je ogenj izbruhnil v prvem nadstropju, požar pa se je hitro širil po 32 let stari montažni konstrukciji. Ogenj je uničil praktično ves zgornji del, tj. 11 učilnic, celotno podstrešje in ostrešje, dobesedno je stopil tudi zidove. Vzrok požara za zdaj še ni znan. Po nekaterih domnevah bi ga lahko povzročila napaka na napeljavi.

Že v četrtek je postalo tudi jasno, da je požar tako močno poškodoval šolsko stavbo, da v njej kar nekaj časa pouk ne bo mogoč, prav tako pa ne varstvo otrok. Kot je v četrtek še pojasnil Prebilič, bodo poškodovan objekt najverjetneje znova lahko začeli uporabljati šele s prihodnjim šolskim letom.

Do takrat bodo za 50 otrok, starih od enega do dveh let, ki so v stavbi obiskovali vrtec, varovanje organizirali v matični stavbi vrtca Ostržek. Iz te stavbe pa bodo morali zaradi prostorske stiske del otrok preseliti v prostore Osnovne šole Zbora poslancev. V šolsko stavbo bodo preselili najstarejše vrtčevske otroke.

Za srednješolce bodo pouk organizirali na treh lokacijah. Za dopoldanski čas bodo najeli prostore Ljudske univerze v Kočevju, ki ima večino svojih aktivnosti načrtovanih v popoldanskem času. Del pouka bo potekal tudi v stavbi kočevske gimnazije, eno učilnico pa bodo pridobili v kočevski knjižnici. Skupno bo na nadomestnih lokacijah tako potekal pouk za 140 srednješolcev v različnih programih.


Foto: 24ur