Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Črnomelj

Koncert skavtskega banda

Piše: M.V.

Čas objave:
21.04.2018 12:22

V petek, 20. 4. 2018, je v cerkvi sv. Petra v Črnomlju potekal koncert Skavtskega banda, ki je svoje prvo leto skupnega delovanja strnil v koncert sodobne krščanske in skavtske glasbe. Skavti so cerkev napolnili z lepimi melodijami in zagotovo polepšali večer prav vsakemu obiskovalcu.

Skavtski band, ki ga sestavljajo Manca Lovrin (vokal), Andrej Zupančič (vokal in kitara), Blaž Pavlakovič (klavir), Gregor Koplan (kitara), David Rupčič (bas kitara) in Miha Ivanetič (cajon), je nastal v začetku leta 2017 v sklopu praznovanja 25-letnice stega Črnomelj 1. Prvič so se predstavili na zahvalni maši februarja 2017, kmalu za tem pa še na skavtski prireditvi v Kulturnem domu Črnomelj in skavtski zabavi po prireditvi. Želja po prepevanju in igranju jih je gnala naprej, da so na skupnem poletnem taboru stega Črnomelj 1 pripravili samostojni koncert, kjer so skupaj z vsemi udeleženci tabora peli in plesali dolgo v noč ter na nepozaben način zaključili poletni tabor. 

V novem skavtskem letu so člani banda sklenili, da bodo pripravili koncert namenjen širši publiki, zato so vso leto pridno vadili in igrali ob različnih priložnostih. Predstavili so se na skoraj vseh koncih Bele krajine pri nedeljskih svetih mašah, igrali pa so tudi na skavtskem dogodku zunaj Bele krajine. 

Na koncertu so se pred polno črnomaljsko cerkvijo predstavili s pestrim repertoarjem sodobne krščanske duhovno ritmične glasbe, k sodelovanju pa so povabili tudi pevski zbor sestavljen iz njihovih prijateljev, ki je nastal prav za to priložnost. Med koncertom so predstavili svoje začetke, pretekle nastope, kako potekajo njihove vaje ter tudi kakšna je njihova vizija za prihodnost. 

Bučen aplavz ob koncu koncerta je bil nagrada članom banda za trdo delo in jim bo gotovo motivacija za prihodnje udejstvovanje ter navduševanje vseh, ki bodo prisluhnili njihovi glasbi. Obljubljajo, da jih bo zagotovo še kje slišati, zato pozorno prisluhnite in ne zamudite njihovega naslednjega nastopa!