Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Nm

Krkini varnostniki usmerjajo promet, do obvoznice tudi pol ure vožnje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.11.2012 13:13

V Novem mestu se pač dogaja, da ko zaprejo eno izmed glavnih cestah, največkrat nastane kaos oz. daljši zastoj na drugih prometnicah po mestu. Po zapori Kandijske je kaos tudi na obvoznici s Krkinega parkirišča, so nas obvestili poslušalci.

Na nas so se obrnili poslušalci, ki so nam sporočili, da so s ponedeljkom doživeli nekaj sprememb v prometu. Tako je odslej izvoz s parkirišča Krke (Notol) v smeri Ločne prepovedan, čeprav tam naj ne bi bilo nobenih znakov.

Dovoljen je le izvoz proti Bršljinu. Včeraj so po besedah poslušalcev promet urejali Krkini varnostniki oz. naj bi le-ti usmerjali promet na cesti. Vozniki pa so na uvoz na obvoznico čakali cca. 35 do 45 minut.

Ali res lahko nekateri kar zaprejo cesto brez dovoljenj, usmerjajo promet na glavnih obvoznicah, pišejo kazni za napačno parkiranje, natikajo lisice na avto,....se sprašujejo vozniki.

--------------

Z vprašanji smo se obrnili na Krkino službo za odnose z javnostmi in tudi prejeli uradni odgovor:

»Krka je kot družbeno odgovorno podjetje svojim zaposlenim na osrednji lokaciji v Ločni zagotovila 590 novih parkirnih mest, da bi jim čim bolj olajšali prihod na delo. Da bi promet na parkirnih površinah Krkinega kompleksa potekal čim bolj zaposlenim prijazno in nemoteno, je bil sprejet tudi nov parkirni red, ki omogoča, da zaposleni parkirajo na parkirnih mestih, ki so najbližje njihovemu delovnemu mestu. Veljati je začel v ponedeljek, 19. novembra 2012.

Zaradi lažjega in bolj varnega vključevanja v promet smo v začetnem obdobju novega parkirnega reda zaposlenim ob prihodu na delo in odhodu z dela organizirali pomoč Krkinih varnostnikov. Tako smo želeli zagotoviti, da bi promet, ki je že zaradi nedavno začetih del na Kandijski cesti v Novem mestu trenutno zelo zgoščen, potekal čim bolj nemoteno in varno.«