Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

AVDIO:Kulturni center Janeza Trdine z dodatnim prizoriščem in ponudbo

Piše: STA

Čas objave:
09.04.2019 14:12

V Kulturnem centru Janeza Trdine, ki deluje v okviru občinskega Zavoda Novo mesto, so v prenovljeni in energetsko sanirani avli nedavno uredili nov prireditveni prostor in ga združili z gledališko kavarno. Novo prizorišče je namenjeno kulturnim prireditvam, ki sodijo v bolj intimno in komorno okolje, hkrati pa medgeneracijskemu srečevanju.

Vršilka dolžnosti direktorice Zavoda Novo mesto Jasna Dokl Osojnik je na današnji novinarski konferenci povedala, da so novi prireditveni prostor, ki vključuje tudi vhodno teraso, namenili prireditvam, ki do zdaj v Novem mestu niso našle pravega prostora. Za naložbo so odšteli 120.000 evrov.

Koordinator za kulturo Zavoda Novo mesto Aleš Makovac je med novimi načrtovanimi programi navedel ustvarjalne delavnice, umetniške postavitve, vključevanje mladih, nove festivalske programe in komorne nastope.


V akustični avli so sicer postavili manjši oder in uredili parter za do 120 obiskovalcev, prizorišče pa je po njegovem primerno tudi za komorno klasično glasbo in klasično petje. Oder je večnamenski in ga lahko odprejo tudi navzven proti terasi, prostor pa je primeren tudi za konference, predavanja, manjše kongrese, nastope komikov, debate in pogostitve.

Oder zapolnjuje vrzel med veliko Trdinovo dvorano, ki sprejme nekaj manj kot 370 obiskovalcev, in drugimi manjšimi prizorišči novomeškega kulturnega centra, je še povedal Makovac.

Po podatkih Zavoda Novo mesto je nova gledališka kavarna med delavniki odprta od zjutraj do 11. ure zvečer. Ob sobotah je odprta dopoldne oziroma se bo ob koncih tedna prilagaja prireditvenemu dogajanju.

Koordinator za kulturo Zavoda Novo mesto Aleš Makovac o novi pridobitvi

Koordinator za kulturo Zavoda Novo mesto Aleš Makovac o novi pridobitvi