Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

Likovna razstava v Novem mestu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.02.2013 12:34

Dolenjski muzej bo v svojem razstavišču Jakčev dom v petek ob 18. uri odprl skupinsko likovno razstavo Društva likovnih umetnikov Dolenjske (DLUD). S svojimi novejšimi deli se bo na šesti društveni razstavi predstavilo 22 umetnikov tega pred šestimi leti ustanovljenega društva. Razstava bo na ogled do 5. maja.

Kot je v katalogu razstave DLUD 2013 zapisal kustos Dolenjskega muzeja Jožef Matijevič, bodo na njej predstavljena slogovno, vsebinsko in oblikovno pestra dela, ki ustrezajo kakovostni ravni zahtevnega likovnega občinstva.

Prizadevanja na razstavi sodelujočih umetnikov vključujejo poetiko nadrealizma, hoteno infantilnost s pravljičnimi predznaki, eksperimente oblik in materialov, mešanje grotesknih ter liričnih občutij, ki so dopolnjena z barvno in ekspresivno abstrakcijo. Med sodelujočimi ustvarjalci pa so tudi širšemu slovenskemu občinstvu znana in na državni ravni ter mednarodno uveljavljena imena, je še zapisal Matijevič.

Po besedah predsednika Društva likovnih umetnikov Dolenjske in slikarja Jožeta Marinča pa so vodila društva visoka umetniška raven, skupen nastop in skupna predstavitev dela ter izmenjava mnenj in izkušenj med njegovimi članicami in člani.

Na razstavi bodo na ogled dela Hama Čavrka, Rajka Čubra, Mojce Lampe Kajtna, Simona Kajtne, Maje Kastelic, Mateje Kavčič, Alojza Konca, Martine Koritnik Fajt, Jožeta Kumra, Vladimirja Lebna, Roberta Lozarja, Romana Makšeta, Jožeta Marinča, Jožice Medle, Nataše Mirtič, Jasmine Nedanovski, Janka Orača, Andreje Potočar, Marije Rus, Jožeta Slaka - Đoke, Jožefa Vrščaja in Uroša Weinbergerja.