severina Svet24.si

"Severina posiljena v imenu Hrvaške"

vesolje Dobra karma

Tedenski horoskop: preverite svoje misli o ...

hematologija-ukclj, samo-zver, krvni-rak Svet24.si

Dr. Samo Zver: Nisem bolnik, imam pa bolezen. ...

balon, pismo, pismo božičku Svet24.si

FOTO: Na jasi je našel pismo Božičku. Priletelo...

profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

Sandra Auer in Stojan Auer Njena.si

Sandra Auer postala čisto drug človek

SARA RUTAR Njena.si

Sara Rutar ni več takšna!

Novice Mokronog

Med nominirankami tudi 4 šole z našega konca

Piše: JSKD, M.M.

Čas objave:
18.09.2019 09:12

V petek, 20. 9. 2019, bo v Mokronogu, prijetnem kraju sredi slikovitih dolenjskih gričev, potekala zaključna prireditev projekta Kulturna šola. Gostiteljstvo prireditve je Dolenjski prinesla Osnovna šola Mokronog, ki si je laskavi naziv najbolj kulturne šole prislužila v lanskem letu.

Kulturna šola.jpg
Kulturna šola
Foto: JSKD

Organizator projekta Kulturna šola, Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD), bo na svečani prireditvi, ki bo potekala v dvorani Upravno-kulturnega središča Mokronog, med slovenskimi osnovnimi šolami, letošnjimi prejemnicami naziva »kulturna šola«, razglasil tisto, ki bo ovenčana z nazivom »najbolj kulturna šola leta 2019«. Med enajstimi nominiranimi šolami so kar štiri z Dolenjske, in sicer iz Novega mesta, Boštanja, Šentruperta in Vinice.

Sicer pa bo Mokronog na dan zaključne prireditve že od jutra dihal s kulturo. Gostiteljica, Osnovna šola Mokronog in JSKD kot organizator projekta, sta pripravila pester program delavnic v dopoldanskem času za učence in mentorje osnovnih šol, na prireditev pa so vabljeni tudi ravnatelji in župani občin, od koder prihajajo nominirane šole, ki jih bo sprejel župan Občine Mokronog-Trebelno, gospod Anton Maver. Udeleženci se bodo pred podelitvijo podali na ustvarjalni sprehod od OŠ Mokronog do Upravno-kulturnega središča Mokronog, kjer se bo ob 14. uri dogajanje sklenilo s slovesno razglasitvijo najbolj kulturne šole leta 2019. Tokratni kulturni program zaključne prireditve bodo sooblikovali Osnovna šola Mokronog, Podružnična šola Trebelno in Glasbena šola Trebnje.

Za boljšo kulturno vzgojo v osnovnih šolah
S projektom Kulturna šola si JSKD prizadeva predstaviti najbolj kakovostne dosežke osnovnih šol na področju kulturnih dejavnosti ter širšo javnost seznaniti s primeri dobre prakse. Želijo, da bi bil projekt spodbuda za tiste šole, ki obšolskim kulturnim dejavnostim ne posvečajo dovolj pozornosti, in hkrati priložnost, da bi imeli vsi učenci, ne glede na to, katero šolo obiskujejo, možnost izbiranja med čim bolj kakovostnimi in raznolikimi kulturnimi dejavnostmi.

Projekt Kulturna šola, v okviru katerega JSKD vsako leto izbere šolo, ki se ponaša z najbolj kakovostnimi dosežki na področju kulturnega udejstvovanja, že več let uspešno promovira prisotnost in razvoj kulture v osnovnih šolah. Zaključna prireditve in podelitev priznanj vsako leto gosti mesto, od koder prihaja zmagovalka preteklega leta.

Kulturna šola spodbuja kulturno vzgojo, omogoča ustvarjalnost mladih na raznolikih umetnostnih področjih, podpira kakovostne dosežke, skrbi za izobraževanje mentorjev ter stremi k temu, da bi postale šole žarišča kulturnega dogajanja v svojih lokalnih okoljih. Z namenom spodbujanja kakovostnega načina preživljanja prostega časa JSKD v okviru projekta Kulturna šola letno pripravi več kot 1000 različnih prireditev za otroke in mladino.