pogreb, šala Svet24.si

VIDEO: Med pogrebom se je 'oglasil' iz krste in ...

aleksander, saša, brez oči Svet24.si

FOTO: Saša se je rodil brez oči in je na svetu ...

par Svet24.si

Čarobna palčka za lepo zvezo: pogled v zvezde

nataša švikart Svet24.si

Predsednica društva Maus zbran dobrodelni denar ...

buče, semena, bučna-semena Odkrito.si

Jejte buče, a ne pozabite na bučna semena

milijonar Njena.si

Dejan Krajnc s pričesko 'počohal' Bobovnika po ...

rene-žunič Njena.si

Razkrivamo ozadje poskusa umora partnerja Nejca ...

Novice Črnomelj

AVDIO: Mednarodna izmenjava Romov v Črnomlju

Piše: STA

Čas objave:
30.04.2019 06:14

V Črnomlju se v teh dneh približno 30 mladih Romov iz Slovenije in Češke druži na mednarodni izmenjavi za povezovanje Romov. Vse do nedelje se bodo seznanjali denimo z možnostmi, ki jih imajo Romi v EU, so za STA povedali v romskem društvu Romano veseli, ki projekt organizira v partnerstvu z organizacijo RomPraha iz Češke.

Na delavnicah o Evropi in Romih na izmenjavi, ki se je začela v četrtek, med drugim govorijo o bližajočih se volitvah v Evropski parlament in o tem, kakšne možnosti imajo Romi v okviru EU, je povedal sodelavec omenjenega društva Niko Okorn.

Potekajo tudi gledališke improvizacijske delavnice, v okviru filmske delavnice pa pripravljajo kratek film z interpretacijo pesmi Kdo je kriv oz. v romščini Kon hilo krivo pesnice in pisateljice Mikice Gligič, ki že 25 let živi v romskem naselju, a ni Romkinja.

Gledališke delavnice vodi akademska igralka Vesna Anđelković, video produkcijo pa prostovoljke krškega društva Luksuz produkcija in gostujoči češki fotograf Tomas Bazika. Zeliščarstvo in življenje z gozdom na delavnicah prestavlja Zlatko - Zakladko Zajc.

Društvo Romano veseli si po Okornovih besedah prizadeva za povezovanje Romov, ki so imeli v preteklosti nomadski način življenja, v sodobnosti pa vse bolj živijo brez selitev.

Mladinsko izmenjavo financira Movit - Mladi v akciji.

Niko Okorn o mednarodni izmenjavi