Legenda pravi, da naj bi kača Evi najprej ponudila šop banan Odkrito.si

Hrana, ki obljublja vroč seks

nudizem Svet24.si

Katarina in Dušan v hrvaškem kampu, kjer gostje ...

barve Petisvet.si

Barvna energijska podpora od 20. do 26. julija

Modroobročkasta hobotnica Svet24.si

VIDEO: Turista nevede rokovala s smrtonosnim ...

8da716277e_62209401 Svet24.si

Žalostna Rasema znova v šov po ljubezen

natalija kolšek Njena.si

Ta lepotec je sin Natalije Kolšek!

alfi nipic1 Njena.si

Vidno shujšani Alfi Nipič

Novice Novo mesto

Mednarodni projekt Srednje zdravstvene in kemijske šole

Piše: rk

Čas objave:
09.03.2019 20:30

Srednja zdravstvena in kemijska šola s ŠC NM se je lani vključila v dvoletni mednarodni projekt Erasmus +: Agriculture 2.0

Njegov namen je proučevanje kmetijstva in ugotoviti, kakšen vpliv ter posledice imajo pesticidi in gensko spremenjeni organizmi na zdravje človeka. V projektu sodelujejo tudi Srednja škola Antun Matijašević Karamaneo Vis (Hrvaška), Ventspils Valsts 1. Ģimnāzija (Latvija) in Liceo Scientifico e Linguistico Bonaventura Rescigno (Italija), ki je nosilka projekta. Koordinatorica Šolskega centra Novo mesto pa je dr. Lorena Mihelač.

Konec aprila 2018 smo gostili učitelje in dijake iz Latvije, v začetku septembra 2019 pa je 20 dijakov naše šole, ki sodelujejo v projektu, v spremstvu učiteljev odpotovalo na izmenjavo na hrvaški otok Vis. V mesecu novembru in decembru smo nadaljevali z delom na projektu, in sicer smo izvedli poskus gojenja semen, ki smo jih prejeli od Latvijcev in Hrvatov. V torek, 12. 3., nas čaka naslednje srečanje, in sicer prihajajo na našo šolo koordinatorji s partnerskih šol. Predstavili bomo naše dosedanje delo ter se dogovorili o nadaljnjih aktivnostih. Zaključno srečanje bo v oktobru 2019 na otoku Visu.

Maša Zajc