horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 13. novembra

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno delate ...

meghan markle 1 Svet24.si

FOTO: Zakaj je Meghan stala na balkonu sama in ...

izola, plima, poplava Svet24.si

FOTO in VIDEO: Ciklon v navezi z jugom in polno ...

Vili Resnik-iskreno Nova Dobra karma

"Kaj sem preživljal kot otrok v reji, si ljudje ...

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

kmetija-2019 Njena.si

Takole je Luki uspelo najti zlato vstopnico za ...

Novice Novo mesto

Mednarodni projekt Srednje zdravstvene in kemijske šole

Piše: rk

Čas objave:
09.03.2019 20:30

Srednja zdravstvena in kemijska šola s ŠC NM se je lani vključila v dvoletni mednarodni projekt Erasmus +: Agriculture 2.0

Njegov namen je proučevanje kmetijstva in ugotoviti, kakšen vpliv ter posledice imajo pesticidi in gensko spremenjeni organizmi na zdravje človeka. V projektu sodelujejo tudi Srednja škola Antun Matijašević Karamaneo Vis (Hrvaška), Ventspils Valsts 1. Ģimnāzija (Latvija) in Liceo Scientifico e Linguistico Bonaventura Rescigno (Italija), ki je nosilka projekta. Koordinatorica Šolskega centra Novo mesto pa je dr. Lorena Mihelač.

Konec aprila 2018 smo gostili učitelje in dijake iz Latvije, v začetku septembra 2019 pa je 20 dijakov naše šole, ki sodelujejo v projektu, v spremstvu učiteljev odpotovalo na izmenjavo na hrvaški otok Vis. V mesecu novembru in decembru smo nadaljevali z delom na projektu, in sicer smo izvedli poskus gojenja semen, ki smo jih prejeli od Latvijcev in Hrvatov. V torek, 12. 3., nas čaka naslednje srečanje, in sicer prihajajo na našo šolo koordinatorji s partnerskih šol. Predstavili bomo naše dosedanje delo ter se dogovorili o nadaljnjih aktivnostih. Zaključno srečanje bo v oktobru 2019 na otoku Visu.

Maša Zajc