Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

VIDEO&AVDIO: Mestna občina Novo mesto v novem mandatu s tremi podžupani

Piše: STA

Čas objave:
08.01.2019 13:34

Novomeškima nepoklicnima podžupanoma prejšnjega občinskega sklica, Boštjanu Groblerju in Bojanu Kekcu, se je v novem mandatu pridružila še poklicna podžupanja Sara Draškovič, v začetku prejšnjega mandata vodja kabineta župana Gregorja Macedonija. Ta ji je v svojem drugem mandatu zaupal področji razvoja in lokalne blaginje.

Macedoni je na današnji novinarski konferenci povedal, da je Groblerju (Lista Gregorja Macedonija) zaupal področja družbene dejavnosti, podjetništva in turizma, Kekcu (SDS) področje gospodarskih javnih služb in energetike, Draškovičevi (Lista Gregorja Macedonija) pa predvsem skrb za razvojne projekte in sistem lokalne blaginje. Novoimenovanim podžupanom je naloge razdelil tako, da bodo čim uspešneje pokrivali posamezna področja. Ob tem želi, da bi njegova ekipa v novem mandatu "zmogla v enakem tempu kot prva štiri leta nadaljevati delo", sicer pa so si "postavili zelo visoko lestvico".

Trije podžupani ustrezajo velikosti novomeške občine, je prepričan župan. Po njegovem mnenju je "prav, da ima občina poklicno podžupanjo". "S tem v ničemer ne odstopamo od primerljivih občin", novi projekti pa zahtevajo dodatno razširitev ekipe, je pojasnil. Župan je dodal, da bodo na novomeški občini v njegovem drugem mandatu nadaljevali "ustaljeni način dela v projektnih svetih". Ob tem je navedel svet za področje kakovosti bivanja starejši, svet za spremljanje izvajanja občinske strategije na področju mladih, pooblaščenca za mestno drevje, svet za določitev funkcionalnih zemljišč in urbanistični svet. Direktorica občinske uprave bo tudi v novem mandatu Vida Čadonič Špelič (NSi).

Glede oblikovanja svetniške koalicije je Macedoni še dejal, da bodo prihodnji teden predstavili podpis sporazuma o programskem sodelovanju, ki so ga zadnje dni dokončno uskladili. Ob imenovanju novega občinskega sveta je sicer za STA napovedal, da koalicijske pogodbe ne bodo sklepali in bodo podobno kot v prejšnjem mandatu skušali doseči sporazum o programskem sodelovanju, h kateremu so povabili širok krog svetniških list. 

V novomeškem skupaj z romskim svetnikom 30-članskem občinskem svetu ima sicer v novem sklicu največ oz. 10 svetnikov Macedonijeva lista, ki je imela v prejšnjem mandatu tri svetniške sedeže in je s prvega mesta zrinila SDS, ki je ohranila štiri sedeže. Tretja je Zveza za Dolenjsko, ki so ji pripadla tri mesta, medtem ko je v prejšnjem mandatu uspela osvojiti le eno. Tri svetniške sedeže ima še Gospodarsko aktivna stranka, ki je napredovala za en sedež. DeSUS in Solidarnost sta osvojili po dve svetniški mesti, po eno svetniško mesto pa imajo NSi, SLS, SD, SNS in Dobra država.

Župan MO Novo mesto Gregor Macedoni o prometnem režimu Glavnega trga

Župan MO Novo mesto Gregor Macedoni o prometnem režimu Glavnega trga


Župan MO Novo mesto Gregor Macedoni o urejanju parkirišč

Župan MO Novo mesto Gregor Macedoni o urejanju parkirišč


Župan MO Novo mesto Gregor Macedoni o programskih svetih

Župan MO Novo mesto Gregor Macedoni o programskih svetih


Župan MO Novo mesto Gregor Macedoni o velikosti ekipe

Župan MO Novo mesto Gregor Macedoni o velikosti ekipe


Novomeški župan Gregor Macedoni o podžupanih

Novomeški župan Gregor Macedoni o podžupanih