Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Brežice

Migam z@ računalnikom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.03.2013 16:29

Občina Brežice bo s sofinanciranjem programa javnih del omogočila izvedbo začetnega računalniškega tečaja za starejše občane in tako pripomogla k zvišanju računalniške pismenosti občanov, ki bodo opremljeni s praktičnim znanjem lahko uporabljali računalnik tudi za elektronske stike med člani društev, sorodniki in prijatelji.

Občina Brežice je v letošnjem letu preko programa javnih del omogočila že 40 zaposlitev. Projekt »Migam z@ računalnikom« pod okriljem Občine Brežice temelji na spodbujanju vseživljenjskega učenja, ki postaja v sodobni družbi vedno pomembnejše, saj povečuje kakovost življenja. Namen izobraževanja je starejšim omogočiti pozitivno izkušnjo z računalnikom, okrepiti njihovo samozavest ter jih motivirati za nadaljnje učenje in uporabo računalnika oziroma interneta. Prijetno druženje in nabiranje znanja v skupini bo pripomoglo k zastavljenemu cilju - doseči večjo vključenost starejših v svet in zvišati raven njihove računalniške pismenosti.


V občini Brežice bo letos izvedenih več začetnih računalniških tečajev, ki bodo potekali v Knjižnici Brežice in na drugih izbranih lokacijah. Vsak tečaj bo trajal 48 ur in zajema osnove računalnika, Windows, Word, internet in elektronsko pošto.