gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto/Škocjan

Minister Gašperšič na Dolenjskem

Piše: R.K.

Čas objave:
07.05.2018 17:13

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, je danes v Občini Škocjan, z županom Jožetom Kaplerjem podpisal sporazum o sofinanciranju izgradnje krožišča v poslovni coni Škocjan v Dobruški vasi. Gre za 1,3 milijona vreden projekt, ki poleg ureditve krožišča vključuje tudi ureditev kolesarske poti, pločnika, avtobusnega postajališča, razsvetljave in komunalnih vodov.

»Zelo sem vesel, saj ta podpis pomeni prelomnico, s katero smo končno prišli v izvedbeno fazo izgradnje krožišča. Ta bo zagotavljal boljšo prometno varnost voznikov, kolesarjev in pešcev ter boljšo pretočnost, kar je pomembno za razvoj kraja in obrtne cone,« je ob podpisu dejal minister Gašperšič. Država bo za uresničitev projekta predvidoma prispevala dober milijon evrov, ostalo pa občina. Natančna vrednost investicije bo znana po izbiri izvajalca del.

V nadaljevanju terenskega obiska na Dolenjskem si je skupaj z županom Mestne občine Novo mesto Gregorjem Macedonijem ogledal potek gradbenih del rekonstrukcije ceste skozi Velike Brusnice. Ta poleg rekonstrukcije zajema tudi prestavitev struge potoka, izgradnjo pločnikov, meteorne kanalizacije in drenaže, prestavitev fekalne kanalizacije in ureditev vseh priključkov ter izgradnjo javne razsvetljave in prestavitev elektrovodov. Vrednost investicije je ocenjena na 1,8 milijona evrov, pri čemer bo DRSI prispeval 1,4 milijona, MO Novo Meso pa 357 tisoč evrov. Dela naj bi bila končana v začetku prihodnjega leta.

Minister Gašperšič si je z novomeškim županom ogledal tudi izgradnjo železniškega postajališča Šmihel, ki je del projekta urejanja treh novih postajališč (poleg Šmihela v Novem mestu tudi Dolgega mostu in Lavrice) ter nadgradnje sedmih postajališč na območju Ljubljane. Vrednost celotne pogodbe je 3,1 milijona evrov – od tega je vrednost gradnje postajališča Šmihel ocenjena na nekaj manj kot 600 tisoč evrov.