900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

Minister Stepišnik v dolenjskih podjetjih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.04.2013 15:43

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Stanko Stepišnik je današnji obisk dolenjskih podjetij označil za obisk seznanitve narave.

Vlada Alenke Bratušek si je zastavila nalogo, da bo v najkrajšem možnem času poskušala najti sistemsko rešitev za slabe terjatve bank in tudi za prezadolženo gospodarstvo, je ob današnjem obisku dolenjskih podjetij dejal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Stanko Stepišnik. Sicer je bil njegov današnji obisk seznanitve narave, je dodal.

Po Stepišnikovih besedah je podobno kot pri svojih obiskih v drugih regijah želel na Dolenjskem izvedeti, kaj tare tamkajšnja velika podjetja, Trimo, Revoz, Krko in Adrio Mobil, s katerimi problemi se ubadajo in kako finančni krč vpliva na njihovo poslovanje.


Ker ima večina slovenskih podjetij težave s premajhnim lastniškim kapitalom, hkrati so prezadolžena in imajo težave pri zagotavljanju novih obratnih sredstev, bo vlada s pomočjo informacij s terena skušala najti omenjene sistemske rešitve, je pojasnil. Največji problem pri vseh navedenih vprašanjih pa je čas, je pristavil.

Minister Stepišnik o obisku