Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matej zemljic_fofo saso svigelj (2) Njena.si

Skrito v raju: Takšni ljudje so ljubi Mateju ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

Močan veter odkril del strehe in podiral drevesa, ponehal bo proti jutru

Piše: STA

Čas objave:
04.03.2019 20:23

Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da bo zvečer še pihal močan jugozahodni veter predvsem na vzhodu in jugu Slovenije ter v višjih legah, ponoči pa bo oslabel in ponehal.

Veter je v severovzhodni Sloveniji že podiral drevesa. Povsod po državi je še vedno velika požarna ogroženost v naravnem okolju.

Ponekod je popoldne veter v sunkih presegal hitrost 70 kilometrov na uro. Veter se še krepi in bo vztrajal do druge polovice noči na torek, so napovedali na Arsu. 

Iz centra za obveščanje so sporočili, da je okoli 14.30 ure, v naselju v Dolenji Težki vodi, v občini Novo mesto, močan veter odkril del pločevinaste strehe na stanovanjski hiši. Gasilca GRC Novo mesto sta pločevino začasno pritrdila nazaj. Ob 18.28 uri, pa je v kraju Olimje, v občini Podčetrtek, močan veter podrl drevesa na cesto. Posredovali so gasilci PGD Podčetrtek, ki so drevesa odstranili s ceste.
V občini Kidričevo je drevo padlo na osebno vozilo in ukleščilo voznika. Gasilci so drevo razžagali in odstranili, poškodovanca pa izvlekli iz vozila. Reševalci so ga nato prepeljali v Univerzitetni klinični cneter Maribor.

Večinoma na območju Novega mesta pa je bilo več manjših požarov na prostem. Gorela je predvsem suha trava in podrast. Ob 11.37 uri, je v bližini naselja Straža pri Raki, v občini Krško, gorela suha trava na površini približno 150 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGE Krško.

Ob 13.05 uri, je v Šmihelu v Novem mestu, med železniško progo in cesto, gorela suha trava. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so požar na površini okoli 150 kvadratnih metrov pogasili. Ob 14.43 uri, sta v gozdu ob Pavčkovi ulici v Novem mestu, gorela podrast in listje. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so požar na površini 2 hektarjev pogasili. Ob 15.06 uri,  je ob cesti med Goričo in Nemško vasjo, v občini Ribnica, na površini 2 hektarjev gorela podrast in grmičevje. Požar so pogasili gasilci PGD Goriča vas. Ob 15.47 uri, so v gozdu pri kraju Lokve, v občini Črnomelj, goreli podrast, suho listje in grmičevje. Gasilci PGD Črnomelj so požar na površini okoli enega hektarja pogasili. Ob 16.55 uri je v Dobruški vasi, v občini Škocjan, ob avtocesti gorela suha trava. Požar na površini 150 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Grmovlje. Ob 18.14 uri je ob ulici Brezje v Novem mestu, gorela suha trava. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so požar na površini enega hektarja pogasili.