002mv Odkrito.si

V zrak dvignili tudi Jureta Jankovića!

zlato Svet24.si

Tedenska napoved: (Še je) čas za nove začetke

dojenček Petisvet.si

To se zgodi, ko v mami doživimo šok!!

donald trump Svet24.si

Trump znova dokazal, da ima težave z dejstvi

severina naša Svet24.si

FOTO in VIDEO: To je prvi odziv Severine na ...

ljerka bizilj1 Njena.si

Slovo Ljerke Bizilj

blaz svab - ms Njena.si

Vesel dan za Blaža Švaba

Novice Sevnica

FOTO: Modno-kulinarični večer razvajal sevniške dame

Piše: T.Ž.

Čas objave:
12.03.2018 16:45

Sevniški grad je v soboto zvečer gostil 3. žensko salamiado, osrednji del damsko obarvanega programa pa je bila modna revija podjetja z najstarejšo tradicijo v sevniški občini, Kopitarne Sevnica.

Program v skupni organizaciji Kopitarne Sevnica, KŠTM Sevnica, Krajevne skupnosti Sevnica in sevniške občine je popestril glasbeni gost 6pack Čukur, podeljene pa so bile tudi nagrade najboljšim izdelovalkam salam. 

“Ta butična prireditev je modno in srčno pripravljena. Z njo želi Kopitarna Sevnica, podjetje z najdaljšo tradicijo v sevniški občini, v sodelovanju z lokalno skupnostjo pocrkljati šopek sevniških dam, kot zahvalo za to, da dame smo. Da smo pripadni domačemu podjetju in da je podjetje pripadno okolju, v katerem deluje,” se je glasil uvodni pozdrav moderatorke Tanje Žibert številčni publiki.

Zvrstili so se modni izhodi v izvirnih kreacijah priznane oblikovalke Maje Štamol Droljc s predstavitvijo različnih modelov obutve Kopitarne Sevnica. Revijo je odprla kolekcija “Kopitarna Handmade” z maksi dekoracijami, svetlečimi kristali in kovinskimi barvami. Nasmešek na obraze obiskovalk je pričarala linija “Smile”, namenjena internetni generaciji z veliko izbiro živahnih barv, še posebno navdušenje in velike aplavze pa so poželi najmlajši modeli s predstavitvijo otroške kolekcije v bleščečih barvah za dekleta in fante.

Vrhunec revije je bil izhod trendovske obutve s super modnimi dodatki bogatih cofov, rož in pentelj. Za odlično vzdušje med modnimi izhodi je poskrbel glasbeni gost 6pack Čukur, za celostno podobo modelov pa poleg modne oblikovalke Maje Štamol Droljc tudi Nuška Planinc iz frizerskega salona Ella.

Letošnja zmagovalka je postala Jožica Habinc

Na tretjo žensko salamiado je prispelo 27 vzorcev salam, ocenjevanje pa je potekalo 6. marca na Turistični kmetiji Grobelnik. Članice ocenjevalne komisije so bile Majda Jurše, Anica Ocvirk, Vladka Tomšič, Hermina Šantej, Zinka Krnc in Darja Pompe, za logistično podporo pa so skrbele Slavica Grobelnik, Tatjana Šinkovec in Marica Grm. Komisijo je vodila predsednica Majda Jurše, diplomirana inženirka živilstva in prehrane, ki je v nagovoru pohvalila prav vse sodelujoče.

Predstavnice organizacijskega odbora, med njimi predsednica Krajevne skupnosti Sevnica Stanka Žičkar, direktorica marketinga Kopitarne Sevnica Tatjana Šinkovec in direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek so podelile nagrade in priznanja trem najboljšim. Tretje mesto je osvojila Tonika Daničič, druga je bila Petra Jazbar, prvega mesta pa se je razveselila Jožica Habinc.

Nadaljevanje prijetnega večera je potekalo ob odličnih tekmovalnih salamah, vrhunski modri frankinji, domačih izvirnih aperitivih in dišeči potici, za izvedbo pogostitve in degustacije pa so skupaj poskrbele članice Aktiva žena Sevnica in članice Loških zeliščarjev.