Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Kočevje

Motoristi nahranili šolarje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.11.2012 20:58

Člani Gold Wing Cluba Slovenija so sklenili del sponzorskih sredstev nameniti otrokom, katerih starši nimajo niti toliko, da bi jim zagotovili plačilo šolske malice.

Člani Gold Wing Cluba Slovenija, ki je bil na pobudo desetih zagnanih motoristov ustanovljen leta 1999 - danes jih je v klubu več kot 80 iz vse Slovenije - so z vstopom v evropsko zvezo tega društva sprejeli vrsto obvez. Tako vsako leto organizirajo srečanje članov iz 25 držav, včlanjenih v to zvezo. Pred dvema letoma so se odločili, da del sredstev, ki jim jih ob mednarodnih srečanjih primaknejo sponzorji ali kako drugače pricurljajo v njihovo blagajno, podarijo v različne namene. Ob prvi dobrodelni akciji, je dejal predsednik društva Jože Planinc, so zbran denar podarili za socialno ogroženo družino v Prekmurju.
Letos so se ozrli vsak v svojem okolju in sklenili, da bodo denar namenili otrokom, katerih straši nimajo niti toliko, da bi jim zagotovili plačilo šolske malice. Ker je kočevska po statističnih podatkih na vrhu lestvice po številu brezposelnih in šteje med ogrožena območja, so ravnateljici Osnovne šole Rinža, Ivanki Gornik izročili ček v vrednosti več kot dva tisoč evrov. Denar bodo namenili za malice 18 otrokom različnih starosti iz socialno najbolj šibkih družin.
Na šoli s podružnicami v Livoldu in Kočevski Reki je skupaj 485 učencev, od tega jih subvencionirano malico prejema 148. Gornikova je dejala, da je takšnih otrok sodeč po preteklih letih še več, meni pa, da vsi starši niso izkoristili te pravice in jih na centrih za socialno delo tudi uredili. Sicer imajo na šoli razen malice težave tudi pri plačilu nekaterih drugih obvez.