kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Žužemberk

Na 20. Trških dnevih več tisoč obiskovalcev

Piše: Občina Žužemberk

Čas objave:
19.07.2018 12:23

»20. Trški dnevi so se zaključili s spominsko uro, posvečeno Rozaliji Sršen z umetniškim imenom Zalla Zarana, prvi slovenski zvezdi v ameriški filmski industriji, ki je bila rojena v Žužemberku,« je povedal župan občine Žužemberk Franc Škufca.

Na največji kulturni in rekreativno-turistični prireditvi v Suhi krajini je nastopilo več kot 350 slovenskih in tujih umetnikov. »Med nami sta bili tudi igralka Teja Glažar in pevka Nuša Derenda. Prireditev smo z vsemi otvoritvami, koncerti in pestrim dogajanjem uspešno pripeljali do konca. Skupaj smo pozdravili več tisoč obiskovalcev. Občina Žužemberk, številna društva in aktivni posamezniki si prizadevamo, da ohranimo tradicijo Trških dni. Želimo si, da se bo prireditev nadaljevala tudi v prihodnje,« je občutke ob zaključku 10-dnevnega dogajanja strnil župan Škufca.

»V program so bila vključena skoraj vsa društva in organizacije v občini, domači gasilci pa so celo slavili svojo 130-letnico delovanja,« je povzel predsednik Turističnega društva Suha krajina Vlado Kostevc. Prireditev, ki je na različnih lokacijah potekalaod petka, 6. julija, do ponedeljka, 16.julija, je prinesla pestro dogajanje, med drugim literarni večer, likovne razstave, podelitev priznanj krvodajalcem, predstavitev starodobnih vozil in mladih harmonikarjev, razstavo ročnih del in pokušino suhokranjskih vin ter tekmovanje v kuhanju ješprenja. Ob srednjeveškem dnevu so zaslužnim občanom podeliti tudi priznanja. »Trške dneve smo zasnovali tako, da sta se na številnih lokacijah prepletali sedanjost in preteklost,« je še poudaril Vlado Kostevc.

Občina Žužemberk, ki združuje 51 naselij, je bila ustanovljena pred 20 leti. V njej trenutno živi več kot 4.500 ljudi. Prav njena ustanovitev je občanom prinesla nova pričakovanja in upanje, da bosta Žužemberk in celotna Suha krajina ponovno lahko postala ena izmed najbolj razvitih pokrajin v Sloveniji, kar je pred več kot 150 leti že bila. Prav za razvoj in napredek trga in občine se v prvi vrsti zavzema tudi župan, Franc Škufca, ki županuje že peti mandat.