Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Brežice

FOTO&AVDIO:Na brežiški čistilni akciji več kot 500 prostovoljcev

Piše: K.B./R.K.

Čas objave:
09.04.2019 12:04

Že šesto leto zapored so prostovoljci, ki jih je k sodelovanju povabila Komunala Brežice, obeležili Svetovni dan voda in naravo razbremenili odpadkov.

V Komunali Brežice so bili odziva na čistilno akcijo izredno veseli. »Naša čistilna akcija je odlično uspela, skupaj smo zbrali več kot 10 ton odpadkov. Zahvala gre vsem sodelujočim organizacijam in prostovoljcem. Če omenim samo številne srčne zaposlene v našem podjetju, do pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske, ki so čistili območja, na katerih je potekala mednarodna vojaška vaja Sokol, sodelovali so tudi številni predstavniki krajevnih skupnosti. Tokrat smo k sodelovanju še posebej povabili člane društev, ki so svojimi aktivnostmi tesno povezana z vodo in naravo, to so ribiči in lovci. Vsem sodelujočim smo razdelili preko 500 rokavic in vreč za odpadke, poskrbeli smo, da bodo zbrani odpadki namesto v naravnem okolju pristali na Zbirnem centru Boršt,« je povedala mag. Jadranka Novoselc, direktorica Komunale Brežice.

S skupnimi močmi lahko pripomoremo k čistejši skupnosti in bolj urejeni občini. Udeleženci akcije so čistili na tridesetih različnih lokacijah. V Komunali Brežice želijo okoljsko ozaveščenost svojih uporabnikov in občanov še izboljšati, zato s številnimi projekti delujejo preventivno, privzgajajo okoljsko zavest in opozarjajo na minljivost naravnih dobrin. Eden od takšnih projektov je zdaj že tradicionalna čistilna akcija »Očistimo občino Brežice«. 

Javno podjetje Komunala Brežice je pred letom dni prejelo posebno priznanje za starejšim prijazno podjetje. Za svoje družbeno odgovorne aktivnosti je prejelo nagrado Horus 2017 – slovenska nagrada za družbeno odgovornost, za celostno upravljanje s človeškimi viri pa HRM projekt 2017. Upravlja sedem javnih vodovodnih sistemov, tri kanalizacijske sisteme (Brežice, Obrežje in Globoko), 182 ekoloških otokov za ločeno zbiranje odpadkov, pokopališče in tržnico v Brežicah, občinske in zasebne večstanovanjske objekte ter poslovne prostore. Glavno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda.

Direktorica Jadranka Novoselc o izvedeni čistilni akciji

Direktorica Jadranka Novoselc o izvedeni čistilni akciji