781-4-luka zlatko zahovic dw Odkrito.si

Zlatko Zahović bo kmalu pestoval!

iss sojuz preiskava Svet24.si

Osem ur sta "vbadala in sekala" po vesoljski ...

angel Petisvet.si

Smetnjak, ki ga prinesejo angeli

Andrej Fištravec Svet24.si

Kam po izgubljenih županskih volitvah?

lažna harry in meghan 3 Svet24.si

Po Londonu Meghan in Harry osvojila še Berlin

Tadej Pišek (Rok Slak), Lara Komar (Irena Slak) in Domen Valič (Marko Sotlar) Njena.si

Uradno: Snemanje 4. sezone Reke ljubezni je v ...

nik triler 2 Njena.si

Druga plat zgodbe: Nik do finala z domiselno ...

Novice Novo mesto

Na mejni prehod pod vplivom alkohola

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
06.12.2018 09:07

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 52-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 240 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne
meje.

KRIMINALITETA
Vlom
V Irči vasi v Novem mestu je med 17. in 18. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.


PROMETNA VARNOST
Na mejni prehod pod vplivom alkohola
Nekaj pred 21. uro je na mejni prehod Obrežje, na izstop iz Slovenije, pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo in zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti vozniku odredili preizkus. 40-letni kršitelj je imel v litrui izdihanega zraka 0,65 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti PP Črnomelj so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Bojancev in Črnomlja izsledili in prijeli štiri državljane Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Okoliščine nezakonitih prehodov policisti še preiskujejo.