kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Na mejni prehod pod vplivom alkohola

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
06.12.2018 09:07

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 52-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 240 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne
meje.

KRIMINALITETA
Vlom
V Irči vasi v Novem mestu je med 17. in 18. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.


PROMETNA VARNOST
Na mejni prehod pod vplivom alkohola
Nekaj pred 21. uro je na mejni prehod Obrežje, na izstop iz Slovenije, pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo in zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti vozniku odredili preizkus. 40-letni kršitelj je imel v litrui izdihanega zraka 0,65 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti PP Črnomelj so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Bojancev in Črnomlja izsledili in prijeli štiri državljane Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Okoliščine nezakonitih prehodov policisti še preiskujejo.