Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Cerklje ob Krki

Usposabljanje padalcev z ekstremnih višin

Piše: STA

Čas objave:
03.09.2019 15:07

Na letališču Cerklje ob Krki in v njegovi okolici bo do 13. septembra potekalo usposabljanje belgijskih padalcev v skokih z ekstremnih višin. Gre za izjemno zahtevne skoke z višin do 6000 metrov, za katere se uporablja posebna oprema in dodaten kisik. Izvajali jih bodo v dnevnem in nočnem času, so zapisali na spletni strani Slovenske vojske.

Za skoke bodo uporabljali letalo belgijskih oboroženih sil C-130 Hercules, ki bo vzletalo in pristajalo na letališču Cerklje ob Krki. Dnevni urnik aktivnosti se bo prilagajal vremenskim razmeram, sicer pa bodo padalci skočili predvidoma dvakrat dnevno v popoldanskem in nočnem času. Pristajalna mesta padalcev bodo v rajonu Cerklje ob Krki-Sevnica-Trebnje-Novo mesto-Šentjernej-Krško.

Koordinacijo letalskih aktivnosti v slovenskem zračnem prostoru bo v sodelovanju s Kontrolo zračnega prometa Slovenije izvajal 15. polk vojaškega letalstva, ki bo belgijski enoti v Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki zagotavljal logistično in ostalo podporo, so še zapisali.