merceva Odkrito.si

Vrnitev po dveh desetletjih! Se še spomnite te ...

gabrielle carahan Svet24.si

Potrjeno: 22-letno hčer znanega glasbenika ...

laganje Petisvet.si

Prepoznajte znake in razkrinkajte lažnivce!

Pilot_2_galerija Svet24.si

Vojaški piloti krepko prehiteli zdravnike

zala kralj gašper šantl Svet24.si

Evrovizijski šok: napaka pri glasovanju, ...

Rene Mlekuž je presrečen, ker jo je našel Njena.si

Znan Slovenec po ločitvi pokazal novo izbranko

eva poklič Njena.si

Kaj se je zaradi šova zgodilo z Evo?

Novice Novo mesto

Na pogorišču do jeseni nov objekt?

Piše: Dolenjski list, J.A.

Čas objave:
14.03.2019 09:04

V Centru biotehnike in turizma Grm v Sevnem pri Novem mestu, so prejšnji teden začeli odstranjevati posledice požara, ki je 19. februarja zaradi samovžiga delovnega stroja zajel objekt, kjer so imeli delavnice za praktični pouk, skladišče in laboratorij, je za Dolenjski list potrdil direktor Tone Hrovat.

Po oceni direktorja je škode vsaj za poldrugi milijon evrov.

"Najprej smo odstranili pločevino okoli šole, nato so objekt prejšnji teden še enkrat pogledali predstavniki zavarovalnice, da bodo ocenili škodo na opremi," je dodal. Ko bo zavarovalnica zaključila z delom, bodo odstranili celotno pogorišče.

Glede na to, da so izgubili kar nekaj delavnic, zdaj praktični pouk začasno izvajajo v veliki jahalnici, v ta namen pa urejajo tudi druge prostore. Hrovat je omenil, da je imel doma tudi sam izkušnjo, ko je zaradi samovžiga zagorel traktor, a so imeli srečo, da so ga hitro pogasili.

Sicer so na šoli optimistični. "Če bo po sreči, računamo, da bomo do jeseni na istem mestu postavili nov objekt. Trenutno pogovori tečejo v smer, da bi bil montažen, kar bi bilo najhitreje, najceneje, pa tudi varno," nam je zaupal Hrovat.

"Danes namesto pouka v učilnicah, ki so uničene, nekateri delamo okoli šole, nekateri so v sadovnjaku," so povedali dijaki za Dolenjski list