vili resnik Odkrito.si

Vili Resnik v skrbeh zaradi hčere

harry meghan 1 Svet24.si

Kdo bodo botri prvemu otroku Meghan in Harryja?

girl-1666678_1280 Petisvet.si

Zdaj lahko rešimo marsikaj, tudi finance, če ...

Brenton Tarrant_sodišče_nova zelandija Svet24.si

Napadalec iz Christchurcha je bil v Sloveniji

51214628_2298256230419385_4899901198984806400_o Svet24.si

Zaskrbljena družina: Šabanova žena noče iz ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

alenka kosir Njena.si

Alenka Košir odkrito razkrila, koliko kilogramov ...

Novice Novo mesto

Na pogorišču do jeseni nov objekt?

Piše: Dolenjski list, J.A.

Čas objave:
14.03.2019 09:04

V Centru biotehnike in turizma Grm v Sevnem pri Novem mestu, so prejšnji teden začeli odstranjevati posledice požara, ki je 19. februarja zaradi samovžiga delovnega stroja zajel objekt, kjer so imeli delavnice za praktični pouk, skladišče in laboratorij, je za Dolenjski list potrdil direktor Tone Hrovat.

Po oceni direktorja je škode vsaj za poldrugi milijon evrov.

"Najprej smo odstranili pločevino okoli šole, nato so objekt prejšnji teden še enkrat pogledali predstavniki zavarovalnice, da bodo ocenili škodo na opremi," je dodal. Ko bo zavarovalnica zaključila z delom, bodo odstranili celotno pogorišče.

Glede na to, da so izgubili kar nekaj delavnic, zdaj praktični pouk začasno izvajajo v veliki jahalnici, v ta namen pa urejajo tudi druge prostore. Hrovat je omenil, da je imel doma tudi sam izkušnjo, ko je zaradi samovžiga zagorel traktor, a so imeli srečo, da so ga hitro pogasili.

Sicer so na šoli optimistični. "Če bo po sreči, računamo, da bomo do jeseni na istem mestu postavili nov objekt. Trenutno pogovori tečejo v smer, da bi bil montažen, kar bi bilo najhitreje, najceneje, pa tudi varno," nam je zaupal Hrovat.

"Danes namesto pouka v učilnicah, ki so uničene, nekateri delamo okoli šole, nekateri so v sadovnjaku," so povedali dijaki za Dolenjski list