mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Na pogorišču do jeseni nov objekt?

Piše: Dolenjski list, J.A.

Čas objave:
14.03.2019 09:04

V Centru biotehnike in turizma Grm v Sevnem pri Novem mestu, so prejšnji teden začeli odstranjevati posledice požara, ki je 19. februarja zaradi samovžiga delovnega stroja zajel objekt, kjer so imeli delavnice za praktični pouk, skladišče in laboratorij, je za Dolenjski list potrdil direktor Tone Hrovat.

Po oceni direktorja je škode vsaj za poldrugi milijon evrov.

"Najprej smo odstranili pločevino okoli šole, nato so objekt prejšnji teden še enkrat pogledali predstavniki zavarovalnice, da bodo ocenili škodo na opremi," je dodal. Ko bo zavarovalnica zaključila z delom, bodo odstranili celotno pogorišče.

Glede na to, da so izgubili kar nekaj delavnic, zdaj praktični pouk začasno izvajajo v veliki jahalnici, v ta namen pa urejajo tudi druge prostore. Hrovat je omenil, da je imel doma tudi sam izkušnjo, ko je zaradi samovžiga zagorel traktor, a so imeli srečo, da so ga hitro pogasili.

Sicer so na šoli optimistični. "Če bo po sreči, računamo, da bomo do jeseni na istem mestu postavili nov objekt. Trenutno pogovori tečejo v smer, da bi bil montažen, kar bi bilo najhitreje, najceneje, pa tudi varno," nam je zaupal Hrovat.

"Danes namesto pouka v učilnicah, ki so uničene, nekateri delamo okoli šole, nekateri so v sadovnjaku," so povedali dijaki za Dolenjski list