Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Na policijo zaradi varnostnika

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.11.2017 12:40

2 prometni nesreči z lažjimi poškodbami, 7 prometnih nesreč z materialno škodo - to je izkupiček včerajšnjega dne na območju PU Novo mesto. Predvidno na cestah!

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 41 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 167 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika osebnega avtomobila. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav.

Pridržali voznika, ki ni upošteval opozoril policistov

Včeraj zvečer je na Policijsko postajo Novo mesto prišel moški in se policistom pritoževal zaradi globe, ki mu jo je izrekel mestni redar.

Policisti so mu pojasnili, kam lahko naslovi pritožbo, hkrati pa so ga zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti opozorili, da v takem psihofizičnem stanju ne sme sesti za volan in nadaljevati z vožnjo. Moški opozoril policistov ni upošteval, saj so ga kasneje zaradi nezanesljive vožnje ustavili v Novem mestu in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. 48-letni voznik je opravljenje preizkusa odklonil, žalil je policiste, jim grozil in ni upošteval njihovih ukazov. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prosotre za pridržanje. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Brežiški policisti so bili okoli 20. ure obveščeni o prometni nesreči z udeležbo osebnega avtomobila v Artičah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 21-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Povzročitelj nesreče, ki je v vozilu prevažal še dva potnika, je imel v litru izdihanega zraka 0,46 miligramov alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.