7_Nina Donelli Svet24.si

FOTO: "Mogoče pa bom spoznala kakšnega ...

Andrej Bajželj Svet24.si

Starša edinca Andreja našla mrtvega. Trdita, da ...

pes 13 Svet24.si

Vaš kosmati prijatelj razkriva vašo osebnost

predlog 10 pokrajin Svet24.si

Takšen je popravljen načrt razdelitve pokrajin

indira ekić - tvoja video Odkrito.si

Indira dobila priložnost, da se vrne v najlepše ...

Romana Krajnčan Njena.si

Romana Krajnčan drugič babica!

simona Njena.si

Takšna je bila kmetica Simona pred enim letom

Novice Novo mesto

Na policijo zaradi varnostnika

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.11.2017 12:40

2 prometni nesreči z lažjimi poškodbami, 7 prometnih nesreč z materialno škodo - to je izkupiček včerajšnjega dne na območju PU Novo mesto. Predvidno na cestah!

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 41 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 167 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika osebnega avtomobila. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav.

Pridržali voznika, ki ni upošteval opozoril policistov

Včeraj zvečer je na Policijsko postajo Novo mesto prišel moški in se policistom pritoževal zaradi globe, ki mu jo je izrekel mestni redar.

Policisti so mu pojasnili, kam lahko naslovi pritožbo, hkrati pa so ga zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti opozorili, da v takem psihofizičnem stanju ne sme sesti za volan in nadaljevati z vožnjo. Moški opozoril policistov ni upošteval, saj so ga kasneje zaradi nezanesljive vožnje ustavili v Novem mestu in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. 48-letni voznik je opravljenje preizkusa odklonil, žalil je policiste, jim grozil in ni upošteval njihovih ukazov. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prosotre za pridržanje. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Brežiški policisti so bili okoli 20. ure obveščeni o prometni nesreči z udeležbo osebnega avtomobila v Artičah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 21-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Povzročitelj nesreče, ki je v vozilu prevažal še dva potnika, je imel v litru izdihanega zraka 0,46 miligramov alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.