Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Krško

Na Polšci novo stanovanjsko območje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.05.2013 08:33

Zaključuje se oblikovanje novega stanovanjskega območja, ki ga je občina Krško vzpostavila na Polšci na levem bregu mesta Krško in s tem zagotovila možnost izgradnje novih stanovanjskih objektov.

Celoten projekt, ki se razprostira na nekaj več kot štirih hektarjih, bo zaključen čez mesec in pol.

Gradnja novega stanovanjskega območja na Polšci, mirnem območju blizu mestnega središča, poteka od leta 2011 in združuje izgradnjo treh novih cest, povezovalne peš poti, pločnikov in ostale komunalne infrastrukture. Kot pojasnjuje skrbnik projekta Mitja Kožar je investicija zajemala opremljanje nezazidanih stavbnih zemljišč s sodobno komunalno infrastrukturo kot je optično omrežje, javna razsvetljava z led tehnologijo ter ostalo infrastrukturo, ki omogoča gradnjo 22 novih stanovanjskih objektov med katerimi štiri hiše že stojijo.

Občina Krško bo v projekt vložila nekaj več kot 700.000 evrov, od tega je dobrih pol milijona evrov državnega denarja, ostalo pa bo lokalna skupnost zagotovila iz lastnih virov.


Kot pojasnjuje župan občine Krško mag. Miran Stanko je s projektom Občina Krško poleg cilja, da območje komunalno opremi in omogoči individualno gradnjo, sledila tudi izpolnitvi zaveze o preselitvi prebivalcev naselja Vrbina, ki izhaja iz sporazuma med Občino Krško in Gen energijo, saj sta dva novozgrajena objekta na tem območju namenjena prav preselitvi dveh družin iz naselja ob NEK.

Občina Krško podobne projekte razširitvenih možnosti za stanovanjsko gradnjo vzpostavlja tudi na ostalih območjih. V kratkem bomo z gradnjo tako začeli na območju Dolenje vasi.

Miran Stranko, župan občine Krško