Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

piknik Petisvet.si

ZA VSAK ASTROLOŠKI ZNAK JE IDEALEN PIKNIK ...

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

Novice Škofljica

Na prometno obremenjeni Škofljici se začenja gradnja krožišča

Piše: STA

Čas objave:
23.04.2019 06:37

Na Škofljici se danes začenjajo gradbena dela za preureditev začasnega krožišča pri osnovni šoli Škofljica na križišču državne ceste proti Ribnici in Kočevju s cesto proti Igu. Do konca junija bo tako na območju spremenjen prometni režim, to pa bo zelo verjetno dodatno prispevalo k težavam ob prometnih konicah v kraju.

Na direkciji za infrastrukturo so pojasnili, da bodo dela obsegala preureditev začasnega krožnega križišča v stalno krožno križišče, z ureditvijo cestne razsvetljave, površin za pešce in kolesarje, ureditev komunalnih vodov in odvodnjavanja. Pogodbena vrednost del je nekaj več kot 634.350 evrov, pri čemer država prispeva nekaj več kot 476.000 evrov, občina pa nekoliko nad 158.000 evrov.

V obdobju od 23. aprila do predvidoma 30. junija bo na tem odseku državne ceste spremenjen prometni režim. Ker gre za prometno zelo obremenjen odsek, kjer med tednom ob jutranjih in popoldanskih prometnih konicah prihaja do dolgih zastojev, bo za zagotavljanje pretočnosti prometa v času del večinoma vzpostavljen dvosmerni promet, razen v določenih fazah, ko bo promet potekal izmenično enosmerno. Slednje je predvideno večinoma med vikendi, so pojasnili na direkciji.


V obdobju od 6. maja do 30. junija je medtem predvidena popolna zapora ceste proti Igu, na katero se v času konic preusmeri precejšen del prometa osebnih vozil proti Ljubljani in iz nje. Cesta bo zaprta od krožnega križišča do križišča za obrtno cono. Obvoz do obrtne cone bo po Ižanski cesti, na kateri bo za čas zapore odstranjena signalizacija, ki prepoveduje promet za tovorna vozila z maso nad 7,5 tone.

Prometne težave na Škofljici so predmet javnih razprav in polemik že vrsto let. Projekt obvoznice Škofljica, ki bi kraj razbremenil prometa, zaradi okoljevarstvenih vidikov - trasa načrtovane obvoznice poteka tudi po zaščitenem Ljubljanskem barju - je bolj ali manj zastal, zato se je direkcija za infrastrukturo se lotila širitve državne ceste, znane kot Dolenjska cesta, v zoženo štiripasovnico, a je že ob zgrajenih začetnih nekaj sto metrih med Rudnikom in Lavrico naletela na nasprotovanje lokalnega prebivalstva. projekt sicer zdaj nadaljuje.

Dars je medtem za razbremenitev prometa skozi Lavrico in Škofljico jeseni 2017 odprl nov priključek Šmarje-Sap na odseku med Ljubljano in Grosupljem na dolenjski avtocesti. Dodatno naj bi k prometni razbremenitvi prispeval tudi začetek potniškega prometa po vnovič odprti in obnovljeni kočevski železniški progi. Ta naj bi stekel prihodnje leto.