Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Šentjernej

Na Šentjernejskem letos za približno dva milijona evrov naložb

Piše: STA

Čas objave:
19.08.2019 21:34

Gospodarsko vse bolj opazna Občina Šentjernej, ki se z dobrimi 7000 prebivalci uvršča med manjše slovenske občine, bo v prenovo občinske prometne in druge infrastrukture letos namenila približno dva milijona evrov. Pri teh naložbah sicer računa na evropske in državne denarne vložke ter koncesnine, je povedal direktor občinske uprave Samo Hudoklin.

Hudoklin je na nedavni novinarski konferenci ob občinskem prazniku kot največjo letošnjo občinsko naložbo navedel na nekaj več kot 610.000 evrov ocenjeno ureditev križišča z avtobusnimi postajališči v Gorenjem Maharovcu, za katero bo država prispevala nekaj več kot 420.000 evrov.

Sicer pa šentjernejska občina sodeluje tudi pri medobčinskem projektu hidravličnih izboljšav na območju srednje Dolenjske, v okviru katerega urejuje vodovod v vaseh Hrastje, Dolenje in Gorenje Mokro Polje, Prapreče ter Pristavica.

Na širšem občinskem območju tečejo tudi dela v sklopu gradnje širokopasovnega optičnega omrežja in gradnja plinovodnega omrežja, ki ga gradijo skupaj s sosednjo Občino Škocjan in Petrolom.

Lotili se bodo tudi prenove in širitve ceste v Dolenji Stari vasi, kjer bodo zgradili pločnike in uredili javno razsvetljavo, kar ji bo skupaj stalo 220.000 evrov.

Na Vrhu pri Šentjerneju jih čaka širitev kanalizacijskega sistema, v Orehovici gradijo pločnik in širijo cesto, sanirajo in asfaltirajo cesto Hrastje-Dolenje Mokro Polje in končujejo ureditev cestne povezave Šentjernej-Volčkova vas.

Sicer pa v Šentjerneju čakajo na širitev in prenovo državne ceste Šentjernej-Dobruška vas z gradnjo avtobusnih postajališč v Drami in Rojah, pri kateri bo šlo za državno naložbo. Ta naj bi v celoti terjala nekaj manj kot 2,5 milijona evrov. Od tega bo država pokrila skoraj 2,2 milijona evrov stroškov, šentjernejska občina pa razliko oz. desetino naložbe.

Med naložbami prihodnjih let je Hudoklin opozoril še na gradnjo novega mosta v Mršeči vasi, na projekt Pot ladijskega vijaka v Šentjerneju, v okviru katerega nameravajo med drugim s kolesarsko stezo povezati območje samostana Pleterje in Zameško. Načrtujejo tudi projekta šentjernejske učne poti in krajevne tržnice, ureditev športno-rekreativnih površin z igrišči in s prenovo atletskega stadiona pri osnovni šoli, ureditev električne preskrbe z naložbo v novo visokonapetostno transformatorsko postajo v Dobruški vasi in končanje gradnje komunalnega omrežja s priključevanjem uporabnikov, komunalnim opremljanjem vasi ter občinski zaselkov, je še dejal Hudoklin.