Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Sevnica

AVDIO: Na Sevniškem bodo letos največ vložili v prenovo kopalnega bazena

Piše: STA

Čas objave:
18.02.2019 09:37

Občina Sevnica, katere proračun naj bi po januarski prvi svetniški obravnavi znašal nekaj manj kot 17,5 milijona evrov, namerava za letošnje naložbe nameniti 4,5 milijona evrov. Največ naložbenega denarja, približno dober milijon evrov, naj bi sevniška občina letos namenila za prenovo školjke in strojnice kopalnega bazena v Sevnici.

Sevniški župan Srečko Ocvirk je ocenil, da bo velik strošek predstavljalo tudi približno 700.000 evrov, ki jih nameravajo odšteti za nakupe zemljišč in objektov, ki jih občina potrebuje za izvedbo zastavljenih projektov, kot sta prenovi ceste Loka-Sevnica in Kvedrove ceste, ureditev uvoza na Šmarsko cesto, ureditev tržiškega spodnjega območja, ureditev okolice Osnovne šole Ane Gale, sevniškega otroškega vrtca, boštanjske osnovne šole in drugega.

Za vzdrževanje in prenovo cest namerava sevniška občina letos nameniti nekaj več kot dva milijona evrov, največji letošnji cestno-infrastrukturni projekt pa bo prvi del prenove Kvedrove ceste. Tam bodo namreč gradili parkirišče in pločnik do avtobusne postaje ter obračališče za avtobuse. Vse skupaj naj bi po županovih podatkih stalo približno 450.000 evrov.

Nekaj občinskega denarja bodo namenili tudi sanaciji plazov. Nekaj več kot 300.000 evrov vredno sanacijo plazu na lokalni cesti Šentjanž-Kal sicer že izvajajo, za sanacijo plazu in cestišča Grahovica v krajevni skupnosti Šentjanž pa so predvideli nekaj manj kot 100.000 evrov. Most Vrtačnik na Sevnični bo stal okoli 50.000 evrov, predvidevajo pa je še več manjših cestnih ureditev.

Za kanalizacijo in vodooskrbo v krajevnih skupnostih Boštanj, Sevnica, Studenec in Loka ter za komunalno opremljanje poslovnih con so predvideli dobrih 300.000 evrov, h koncu gre preurejanje Športnega doma, kar bo stalo 120.000 evrov, projektna dokumentacija za zagotovitev gradbenega dovoljenja za sevniški stadion bo stala približno 120.000 evrov.

Nekaj več kot 110.000 evrov naj bi stalo nadaljevanje prenove Tončkovega doma na Lisci, kjer nameravajo med drugim letos zamenjati streho. Za ureditev javne razsvetljave v Pijavici predlog proračuna predvideva 70.000 evrov. Predvidenih je še več manjših naložb, je še povedal Ocvirk.

Sevniški sicer dobro obiskani kopalni bazen so zgradili pred več kot tremi desetletji.

Sevniški župan Srečko Ocvirk o prenovi sevniškega bazena