miro cerar, kongres smc Svet24.si

Cerar razkril, kaj se mu je upiralo

horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za soboto, 21. septembra

dreamstime_m_85985117 Svet24.si

To so rastline, ki v naš dom privabljajo ...

zmrzal, jesen, listje, slana Svet24.si

Z bundami na jutranji sprehod: danes do ledišča,...

wyatt russell Odkrito.si

Wyatt Russell: Sin hollywoodskih zvezdnikov se je ...

Petra Kerčmar 01 Njena.si

Sladka skrivnost Petre Kerčmar

nusa lesar Njena.si

Poslovila se je zaradi alergije

Novice Novo mesto

Neurje z močnim vetrom zajelo državo, ponekod tudi toča

Piše: STA/ARSO

Čas objave:
07.07.2019 16:21

Večji del države je zajelo neurje z močnim vetrom in nalivi. Na prometno-informacijskem centru pozivajo k previdni vožnji in odgovornemu ravnanju v prometu. Neurje je med drugim pustošilo na Dolenjskem in v Beli Krajini. Podrta drevesa so tako ovirala promet na cestah v občinah Novo Mesto, Metlika, Dolenjske toplice in Straža.

050618_180540_neurje5.jpg

Veter je odkril tudi streho poslopij prostovoljnih gasilskih društev Krško in Brestanica.

072145_181121_TOCA_RADIO_KRKA_3.jpg

Zaradi močnejših neviht z nalivi in sunki vetra lahko na cesti ostanejo večje količine vode. Promet se lahko upočasni, zato na prometnoinformacijskem centru pozivajo voznike, naj hitrost in način vožnje prilagodijo razmeram. Obenem pa opozarjajo, da je ustavljanje vozil pod nadvozi in v predorih nevarno in prepovedano.

054025_186896_podrto_drevo.jpg
Podrta drevesa ovirajo promet
Foto: Radio Krka, B.V.

Na Agenciji za okolje možnost krajevnih neurij z močnimi sunki vetra, nalivi in točo, napovedujejo vse do večera, razglasili so tudi oranžni alarm. Ponoči se bo ozračje umirilo in delno zjasnilo.

Danes zvečer se bodo pretoki manjših vodotokov in hudournikov še prehodno povečali. Ob lokalnih novih padavinah se pretoki vodotokov lahko še povečajo. Nekateri vodotoki lahko še poplavijo. Ob lokalnih padavinah lahko poplavijo tudi meteorne vode. V noči na torek in torek se bodo povečali pretoki rek v večjem delu države.

Še več padavin se obeta v ponedeljek, ko bo tudi bolj sveže. Padavine, sprva tudi plohe in nevihte, bodo popoldne zajele notranjost Slovenije in se zavlekle še v noč na torek. Jutranje temperature bodo od 12 do 17,  najvišje dnevne od 21 do 26 stopinj Celzija, napovedujejo na agenciji.
Nekaj dežja je pričakovati še v torek, nato pa nas čakata dva povečini sončna dneva.