požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Dolenjske Toplice

FOTO&VIDEO: Obisk nizozemskega veleposlanika

Piše: R.K.

Čas objave:
25.07.2018 13:01

Župan Jože Muhič je danes sprejel nizozemskega veleposlanika Barta Twaalfhovena na uradni obisk občine Dolenjske Toplice.

Namen obiska je bil spoznavne narave, osrednja tema pogovorov pa je bila turistične in gospodarske priložnosti za sodelovanje z Nizozemsko.

Nizozemski veleposlanik si je v dopoldanskem delu programa obiska ogledal Hudičev turn, ki ga je v poznem 17. stoletju bogato poslikal nizozemski slikar Almanach. Sledil je ogled Dolenjskih Toplic in Hotela Balnea ter seznanitev z zdraviliškim turizmom. V popoldanskem delu je na programu ogled Baze 20 ter destilarne in čokoladnice Berryshka.

5d.JPG

Nizozemska je med pomembnejšimi gospodarskimi partnericami Slovenije. Medsebojna blagovna menjava že več let presega milijardo evrov v zadnjih dveh letih pa dosega rekordne ravni. V letu 2017 je bila 1.4 milijarde evrov, od tega je Slovenija na Nizozemsko izvozila za okoli 530 milijonov evrov blaga in storitev, uvozila pa 914 milijonov evrov. Ob tem ne gre spregledati dejstvo, da število nizozemskih turistov v Sloveniji zadnja leta strmo narašča. Nizozemci so med petimi najpomembnejšimi gosti takoj za Italijani, Avstrijci, Nemci in Hrvati.