testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Brežice

Nova Mavrica v Brežicah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.03.2013 15:35

Občina Brežice je za gradnjo novega vrtca Mavrica v Brežicah na razpisu uspešno pridobila več kot 2 milijona evrov evropskih sredstev.

Občina je že objavila javno naročilo za izbor izvajalca za izgradnjo vrtca in za strokovni nadzor. Pričetek gradnje je načrtovan v mesecu maju, zaključek del pa v letu 2014.
Že junija 2012 se je Občina odzvala na javni poziv Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za predložitev vlog za sofinanciranje operacij iz naslova prednostne usmeritve

»Regionalni razvojni program« razvojne prioritete »Razvoj regij« operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007-2013 za obdobje 2012-2014, in v mesecu marcu prejela sklep o sofinanciranju investicije Izgradnja Vrtca Mavrica Brežice višini 2.212.332 evrov. Pridobljena evropska sredstva bodo omogočila izgradnjo novega vrtca, ki predstavlja eno največjih investicij Občine v zadnjih letih.   Finančno in logistično zahteven projekt je ocenjen na 5,6 milijona evrov (priprava projektne dokumentacije, izgradnja, oprema), od tega bo predvidoma 4,6 milijonov evrov namenjenih za izvedbo gradbenih del.


Sočasno s postopkom javnega naročanja se je pričelo tudi urejanje nadomestnih prostorov, kamor se bodo preselili oddelki vrtca in kjer bodo delovali do dokončanja izgradnje vrtca v letu 2014.

Strokovne službe Občine Brežice in vodstvo vrtca so starše že seznanili z načrtovanimi aktivnostmi, z rednim obveščanjem pa bodo nadaljevali tudi v prihodnje.

Župan Ivan Molan o gradnji novega vrtca