julia w Svet24.si

Med grmičevjem našli truplo 28-letne Julie

dusica-cicigoj Dobra karma

Osebna izpoved: "Dušila sem se v napadih panike!«

ovca Maggie Svet24.si

FOTO: Ne begu 20 kilogramov volne, Maggie se že ...

porenta01 Svet24.si

82-letni Frančišek iz okolice Škofje Loke že ...

horoskop_astrologija_zodiak Dobra karma

Popolna energijska napoved od 15. do 21. novembra ...

helena blagne Njena.si

Takole v oprijeti obleki zapeljuje Helena Blagne

alenka kozolc Njena.si

Po težki bolezni se vrača Alenka Kozolc

Novice Brežice

Nova Mavrica v Brežicah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.03.2013 15:35

Občina Brežice je za gradnjo novega vrtca Mavrica v Brežicah na razpisu uspešno pridobila več kot 2 milijona evrov evropskih sredstev.

Občina je že objavila javno naročilo za izbor izvajalca za izgradnjo vrtca in za strokovni nadzor. Pričetek gradnje je načrtovan v mesecu maju, zaključek del pa v letu 2014.
Že junija 2012 se je Občina odzvala na javni poziv Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za predložitev vlog za sofinanciranje operacij iz naslova prednostne usmeritve

»Regionalni razvojni program« razvojne prioritete »Razvoj regij« operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007-2013 za obdobje 2012-2014, in v mesecu marcu prejela sklep o sofinanciranju investicije Izgradnja Vrtca Mavrica Brežice višini 2.212.332 evrov. Pridobljena evropska sredstva bodo omogočila izgradnjo novega vrtca, ki predstavlja eno največjih investicij Občine v zadnjih letih.   Finančno in logistično zahteven projekt je ocenjen na 5,6 milijona evrov (priprava projektne dokumentacije, izgradnja, oprema), od tega bo predvidoma 4,6 milijonov evrov namenjenih za izvedbo gradbenih del.


Sočasno s postopkom javnega naročanja se je pričelo tudi urejanje nadomestnih prostorov, kamor se bodo preselili oddelki vrtca in kjer bodo delovali do dokončanja izgradnje vrtca v letu 2014.

Strokovne službe Občine Brežice in vodstvo vrtca so starše že seznanili z načrtovanimi aktivnostmi, z rednim obveščanjem pa bodo nadaljevali tudi v prihodnje.

Župan Ivan Molan o gradnji novega vrtca