Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

Nova patentna tožba proti Krki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.04.2013 10:49

Krkina hčerinska družba Krka Sverige je prejela tožbo, ki sta jo zaradi domnevne kršitve patenta, ki ščiti učinkovino esomeprazol na Danskem, na sodišču v Koebenhavnu vložili švedska in danska družba AstraZeneca.

Ta od Krke Sverige zahteva plačilo odškodnine v višini 9,7 milijona evrov z obrestmi. V Krki so prepričani, da patenta ne kršijo.

Kot je novomeška Krka na spletnih straneh ljubljanske borze objavila danes, navedeni patent EP 1 020 461 ščiti učinkovino esomeprazol z optično čistostjo višjo od 99,8 odstotka oz. učinkovino s posebno stopnjo čistosti, medtem ko učinkovina esomeprazol, ki jo Krka uporablja za izdelavo svojih zdravil, ne dosega tako visoke stopnje optične čistosti in ni patentno zaščitena.

V Krki zato verjamejo, da bo njihova švedska družba v navedenem postopku dokazala, da navedenega patenta ne krši. Sicer pa je sodišče v Koebenhavnu že leta 2010 pravnomočno zavrnilo zahtevo družbe AstraZeneca za izdajo začasne odredbe, ker je ugotovilo, da Krka navedenega patenta ne krši, so še zapisali v Krki v Novem mestu.