002mv Odkrito.si

Sebastian Cavazza pred velikim izzivom

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 20. aprila

Luna Petisvet.si

Konec sprenevedanja, na dan prihaja resnica!

matjaž han, miha kordiš Svet24.si

Matjaž Han Levici: "Fantje mladi, ta trenutek ...

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

can yaman Njena.si

Takšno telo pod obleko skriva Ferit

005mv Njena.si

Lara Komar ima doma tako čednega moža!

Novice Žužemberk

Novi žužemberški otroški vrtec bo kmalu dokončan

Piše: STA

Čas objave:
05.12.2018 11:00

Novi žužemberški otroški vrtec, katerega temeljni kamen so vzidali maja, končanje del pa je bilo napovedano za začetek novembra, bo za vselitev otrok dokončan kmalu po novem letu. Te dni ga opremljajo, žužemberška občina, ki njegov tehnični pregled pričakuje sredi meseca, bo vlogo za uporabno dovoljenje oddala danes.

Direktor žužemberške občinske uprave Jacques Gros je za STA povedal, da naj bi naložba, za katero je občina najela 2,4 milijona evrov posojila, brez davka stala skoraj dva milijona evrov, notranja in kuhinjska oprema pa še dodatnih približno 700.000 evrov. Približno 600.000 evrov naj bi dobili iz Eko sklada, odločitev o prispevku ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pa še pričakujejo.

V novem leseno-montažnem otroškem vrtcu bo sicer prostora za nekaj manj kot 200 otrok, z njim pa bodo z izjemo enote na Dvoru združili vse razpršene žužemberške vrtčevske enote, je še povedal Gros.

Po podatkih žužemberške občine bodo z novim vrtcem nadomestili leta 1976 zgrajeno, večkrat dograjeno, prenavljano, pretesno in odsluženo montažno stavbo.

Stari štirioddelčni zastareli in energijsko potraten vrtec na Jurčičevi ulici so namreč porušili, na njegovem mestu pa zgradili novo, energetsko varčnejšo zgradbo z devetimi oddelki v dveh nadstropjih. V novem otroškem vrtcu bodo združili vse štiri žužemberške, pred njegovo gradnjo na štirih mestih delujoče skupine, hkrati so v njem zgradili in opremili skupno kuhinjo za vse vrtčevske oddelke v občini.Uredili bodo tudi okolico vrtca in avtomobilska parkirišča. Novi sodobno opremljeni otroški vrtec bo razpolagal z večjimi zunanjimi igralnimi površinami, ki jih je občina zagotovila z dokupom dela sosednjega zemljišča.

Za nemoteno varstvo otrok so med gradnjo poskrbeli tako, da so dva oddelka namestili v Osnovni šoli Žužemberk, en oddelek pa gostuje v podružnični osnovni šoli na Dvoru.

Ravnateljica žužemberške osnovne šole z vrtcem Mira Kovač je ob začetku njegove gradnje napovedala, da bodo z novim devetoddelčnim vrtcem varstvo zagotovili vsem otrokom Občine Žužemberk.

Občina se sicer hitro razvija tudi v demografskem pogledu, v osnovni šoli pa je število otrok v zadnjih petih letih zraslo za približno 90, je še dejala Kovačeva.