mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Novomeška gospodarska cona Na Brezovici nared

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
14.11.2017 12:13

Na severozahodnem obrobju Novega mesta so končali komunalno urejanje gospodarske cone Na Brezovici in s tem je odprt tudi junija zaprt cestni odsek.

Pogodbena dela skupaj z davkom so vredna nekaj manj kot 2,2 milijona evrov, Mestna občina Novo mesto si je za naložbo zagotovila nekaj manj kot milijon evrov evropskega kohezijskega denarja. Izvajalci so dela začeli junija. Z novomeške občine pa so sporočili, da naj bi opoldne vnovič odprli od junija zaprti cestni odsek ob omenjeni gospodarski coni s cesto proti Trebnjemu.

Sicer pa so na približno 30-hektarskem območju prenovili regionalno cesto, ki predstavlja hrbtenico omenjene gospodarske cone. Komunalna dela so obsegala ureditev vodovoda, kanalizacije, javne razsvetljave ter plinovodnih in telekomunikacijskih vodov.


Projekt je v ponedeljek pregledala ustrezna komisija za pregled in prevzem rekonstrukcijskih in obnovitvenih del regionalne ceste, so dodali.

Po podatkih novomeške občine gospodarska cona Na Brezovici leži na ugodnem strateškem območju, severno od državne ceste Karteljevo-Ločna, v bližini obeh novomeških avtocestnih priključkov in načrtovanega priključka ceste tretje razvojne osi v smeri proti Beli krajini.

Sicer pa bo vsa potrebna komunalna oprema omogočila njeno nadaljnje urejanje, podjetniški razvoj in nova delovna mesta, so še zapisali.