Michael Schumacher Svet24.si

Veselje številnih razblinila ta vest

ženska Dobra karma

Bolezenski znaki se najprej najavijo v sanjah

2_Nuša Rojs Svet24.si

Je našla zamenjavo za sanjskega moškega, potem ...

Milan Kučan Svet24.si

Miti in resnice o Kučanovem klanu

pismo Dobra karma

Kanalizirano sporočilo nadčutnega sveta: »Draga …

liam payne Najstnica.si

Liam Payne obiskuje psihologa

adrijana in monika Njena.si

Kmetici ujeti med nagajivim poljubljanjem!

Novice Novo mesto

Novomeški policisti merili hitrost na več kot 100 lokacijah

Piše: A.D.

Čas objave:
20.04.2018 10:14

V sredinem maratonu nadzora hitrosti so policisti Policijske uprave Novo mesto na njihovem območju izvajali meritve hitrosti na več kot sto različnih točkah in sicer tam, kjer je v preteklosti že prihajalo do prometnih nesreč ali so bile ugotovljene kršitve, povezane z neprilagojeno hitrostjo.

Veliko voznikov je hitrost vožnje prilagodilo omejitvam, so pa policisti kljub temu ugotovili 149 prekoračitev hitrosti in kar 90% kršitev je bilo ugotovljenih v naseljih. Zaradi kršitev so izrekli 48 opozoril, izdali 92 plačilnih nalogov in 9 tujcem izrekli mandatne kazni.

Lani je na cestah, ki jih obravnavajo v 11 prometnih nesrečah umrlo 11 ljudi, 9 nesreč s smrtnim izidom pa je bilo povezanih z neprilagojeno hitrostjo povzročiteljev nesreč. Med umrlimi udeleženci je


bilo 6 motoristov (trije vozniki motornih koles in trije vozniki mopedov).

Vse udeležence v cestnem prometu pozivajo, da hitrost vožnje prilagodijo veljavnim omejitvam in razmeram v prometu. Motoristi in kolesarji naj poskrbijo za svojo vidnost, upoštevajo naj, da je na posameznik odsekih na cestah še vedno pesek. Ob spremembi smeri ali prehitevanju se naj prepričajo, da so jih drugi vozniki opazili in to lahko storijo varno.