kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Mirna

O novem vrtcu in urejanju središča kraja

Piše: P.K.L.

Čas objave:
25.09.2019 13:18

Občinski svet Občine Mirna se je včeraj sešel na svoji 8. redni seji v tem mandatu. Najdlje časa so se zadržali pri predstavitvi ureditve središča kraja, ki je obsegala tudi načrt za novi vrtec. Sprejeli so tudi rebalans letošnjega proračuna.

Občina Mirna je pred tremi leti zaznala potrebo po širitvi vrtca. Sprva so načrtovali dozidavo obstoječega vrtca, včeraj pa je bil skladno s trendom priseljevanja na Mirno in zaradi načrtovanih gradenj večstanovanjskih objektov in individualnih hiš predstavljen nov načrt, s katerim bi za približno dva milijona evrov na Mirni lahko prišli do 8-oddelčnega vrtca, novih prostorov za knjižnico in glasbeno šolo. Vrtec bi občina uredila v enem od objektov na območju nekdanjega Preventa, ki je danes v lasti podjetja Bartog, lastnik pa bo nekdanjo upravno stavbo Preventa preuredil v poslovno-stanovanjski objekt, ob njem naj bi bil trgovski center. Pismo o nameri je bilo včeraj predstavljeno občinskemu svetu, ki je dal županu mandat za podpis. Župan Občine Mirna Dušan Skerbiš: "Študije so pokazale, da je predelava obstoječih prostorov bistveno cenejša. Občina je zadovoljna, da smo prišli skupaj s ceno in se zahvaljujemo posluhu podjetja Bartog, ki je soglašalo s pismom o nameri, in se v njem obvezuje, da bo uredilo vse ostale prostore, ki bodo okoli tega vrtca in da bo občina kupila prostor vključno z gradbenim dovoljenjem za sam vrtec, kar pa je pri času in potrebi za nov vrtec bistveni prihranek."

Lastnik bo gradbeno dovoljenje pridobil do aprila 2020, ko bo Občina Mirna objekt z 2500 m2 uporabnih površin na 5300 m2 velikem zemljišču odkupila za 549 tisoč evrov, s prenovo pa bodo na občini počakali na leto 2021, ko upajo tudi na sofinanciranje resornega ministrstva.



Ostali sklepi:
Občinski svet Občine Mirna je včeraj sprejel še prvi rebalans letošnjega proračuna, s katerim iz letošnjih načrtov v prihodnje leto prestavlja postavitev stolpa na Debencu, več denarja pa namenja urejanju cest, saj se je med sanacijami pokazalo, da so nekatere po skoraj štirih desetletjih potrebne večjih posegov, da bi zagotovili kakovostnio inzvedbo in poskrbeli za večjo varnost udeležencev v prometu. V skupščino JP Komunala Trebnje so imenovali Davorina Finka, sprejeli pa so tudi elaborate o cenah za oskrbo s pitno vodo, čiščenje odpadne vode in ravnanje z odpadki, ki bodo ob subvenciji občine pomenili spremembo na položnici v višini nekaj manj kot en evro na štiričlansko gospodinjstvo. Na včerajšnji seji so potrdili tudi novo občinsko volilno komisijo in se seznanili z izstopno izjavo Občine Trebnje iz Skupne občinske uprave Mirnske doline. Občinski svet je sklenil, naj občinska uprava pridobi izračun stroškov sodelovanja občine Mirna v SOU Mirnske doline oziroma v SOU Dolenjska, potem pa se bo odločil o nadaljnjih korakih.

Župan Dušan Skerbiš o novem vrtcu