Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Mirna

O zaključnem računu in rebalansu

Piše: P.K.L.

Čas objave:
11.04.2018 15:32

Občinski svet Občine Mirna je na včerajšnji 22. redni seji potrdil drugi rebalans letošnjega proračuna in zaključni račun za leto 2017.

Na Mirni so imeli v preteklem letu skoraj 2,5 milijona evrov prihodkov (načrtovanih jih je bilo 3,24 milijona evrov, kar pomeni 76,6-odstotno realizacijo) in 2,4 milijona evrov odhodkov (od načrtovanih 3,25 milijona evrov, kar je 74,4-odstotna realizacija). Za tekoče vzdrževanje so lani na Mirni namenili skoraj 340 tisoč evrov, in sicer za letno in zimsko vzdrževanje lokalnih cest, javnih poti in obcestnih površin 210 tisoč evrov, 73 tisoč evrov za urejanje javnih površin, za vzdrževanje varovalnih ograj, opornih zidov in sanacijo cestnih ter za redno vzdrževanje športnih površin, za tekoče vzdrževanje objektov in opreme 14 tisoč evrov in po deset tisočakov za vzdrževanje gozdnih cest in javno razsvetljavo. 

Občinski svet je včeraj sprejel tudi drugi rebalans proračuna, s katerim so občinski svetniki povišali prihodke in odhodke ter sprejeli sklep o zadolževanju. Včeraj sprejeti rebalans predvideva 3,94 milijona evrov prihodkov in 4,2 milijona evrov odhodkov, od tega je skoraj 850 tisoč evrov namenjenih novogradnjam in adaptacijam, sklep o zadolžitvi pa predvideva skupno zadolževanje v višini 300 tisoč evrov.  

»Drugi rebalans letošnjega proračuna je bil potreben zaradi izvedbe načrtovanih projektov, predvsem druge faze komunalne ureditve PIC Mirna in nadaljnjega urejanja športnega parka in z njim povezanih aktivnosti, ki smo jih združili v projekt UGO oziroma Učenje in gibanje za okolje. Prejete ponudbe za izvedbo del so bile višje od načrtovanih, zato smo morali sprejeti rebalans,« pojasnjuje župan Občine Mirna Dušan Skerbiš.  

Za PIC Mirna je sicer občina pridobila skoraj 277 tisoč evrov na razpisu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, za UGO pa skoraj 70 tisočakov iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja prek LAS Dolenjska in Bela krajina.

Mirnski občinski svet se je včeraj med drugim seznanil še s poslovanjem Osnovne šole Mirna in delom Skupne občinske uprave Mirnska in Temeniška dolina v preteklem letu.

Dušan Skerbiš o rebalansu